Webber bedst

Mark Webber er den kører blandt de forreste, der har været bedst til at få motorerne til at holde. Mens begge Ferrari-kørere har taget hul på deres sidste motor, har Webber hele to ubrugte at tage af til årets sidste 5 løb.

Mark Webber . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 22/9 2010 klokken 15:09

Den mesterskabsførende Mark Webber er også den der har fået mest ud af sit materiel i år. Ingen andre har flere motorer tilbage end australieren, der fortsat har to friske på lager, til at bruge på årets sidste 5 løb.

Begge Ferrarikørerne har brugt samtlige af de tilladte 8 motorer, hvilket betyder at de vil stille til start med brugte motorer resten af sæsonen, hvis ikke de skal sættes 10 pladser tilbage på gridden.

Begge McLaren-kørerne har hver en enkelt frisk motor, hvilket også gælder for Sebastian Vettel, begge Force India, Toro Rosso, Virgin, Lotus og HRT-kørerne.

Ud over Webber, har de to Renault kørere, Kubica og Petrov, samt Rubens Barrichello også to friske kræftværker til de sidste 5 løb, mens Nick Heidfeld, der har overtaget Sauber-raceren efter Pedro de la Rosa inden næste løb, allerede har brugt en ekstra motor.

Det betyder, at blandt de førende har Webber en klar fordel, da han ikke behøver passe lige så meget på sit materiel resten af sæsonen, som de nærmeste konkurrenter og det tilmed forud for et par løb, der ser ud til at passe Red Bull bedst.

Så selvom mesterskabet er tæt, er der mere og mere der tyder på, at det er den høje australier, der ligger bedst til at sikre sig årets mesterskab.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Alonso tror på sejr Klien erstatter Yamamoto »