Lotus færdig med Cosworth

Ægteskabet imellem Lotus og Cosworth blev kortere end selv den mest negative skilsmissestatistik kan fremsvise. Allerede med udgangen af november er det slut.

Jarno Trulli . Copyright Lotus Racing

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 2/10 2010 klokken 23:10

Allerede midt i september kunne vi oplyse, at Cosworth og Lotus lå i skilsmisseforhandlinger, og nu er det officielt bekræftet.

Således har vi netop fået oplyst, at Cosworth og Lotus har underskrevet en fælles opsigelse af deres aftale om motorlevering, en opsigelse der i princippet blev aftalt efter det italienske grand prix.

Cosworth siger i meddelelsen, at deres støtte til Lotus Racing ophører ved midnat den 30. november 2010.

"Beslutningen om at bringe partnerskabet til en tidlig afslutning har været drevet af teamets ønske om at løse problemer omkring pålidelighed og ydeevne, spørgsmål, der ikke er relateret til Cosworth-motoren," hedder det i meddelelsen fra Cosworth.

Jarno Trulli får i endnu en forstand Renault i nakken. Copyright Lotus F1.

"Lotus og Cosworth Racing er blevet enige om tilfredsstillende afregningsvilkår for begge parter, for at sikre en tidlig afslutning af aftalen.”

"Cosworth ønsker Lotus Racing succes i fremtiden, og vil fortsætte med at levere motorer til Williams AT&T, Virgin og HRT Racing i 2011 og støtter dermed 25% af teamene i Formel 1".

Beslutningen baner dermed vejen for at Lotus kan underskrive en motoraftale med Renault, med hvem teamet i forvejen havde indgået en principbeslutning om levering af motorer.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Porsche tæt på Formel 1 Alonso: Nu er det alvor »