Alonso: Nu er det alvor

Efter sine to seneste sejre maner Fernando Alonso, Ferrari, til besindighed. Det bliver ”smertefuldt for teamet”, hvis mesterskabet skal hales hjem, advarer han.

Alonso og Massa . Copyright Ferrari Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 4/10 2010 klokken 10:10

Fernando Alonso advarer sine kollegaer hos Ferrari om, at det bliver ”smertefuldt”, hvis de skal bevare deres nuværende position i Formel 1- mesterskabet.

Halvvejs i sæsonen blev Ferrari klart distanceret af Red Bull og McLaren, men efter sejren til Alonso på Monza og i Singapore, er teamet tilbage i jagten på både kørernes og konstruktørernes mesterskab.

På en øjeblikkelig andenplads, 11 point efter den førende Mark Webber, Red Bull, mener spanieren, at kapløbet om titlen stadig er helt åben, og han advarer om, at blot en enkelt fejl kan være kostbar.

Starten af Italiens Grand Prix. Fernando Alonso forrest, fulgt af Felipe Massa. Monza, 2010.

"Disse to sejre i træk har reduceret den afstand, der var bygget op, men vi fører absolut ikke endnu," udtaler Alonso på sin officielle blog hos Ferrari.

"Nu begynder det at blive alvorligt. Vi kommer til at opleve nogle smerter, og det er tid for alle at give alt hvad de har, uden et enkelt tilbageskridt. Der er stadig fem kørere med i jagten på titlen. Vi har set mange gange i år, at situationen kan ændre sig meget hurtigt, så alt kan stadig ske.”

"Det er helt sikkert, at hvis nogen af de fem sætter bare en enkelt fod forkert, så vil det være endnu sværere for dem. Jeg holder fast i min overbevisning om, at nøglen til succes altid er at slutte på podiet. Så gemmer vi matematikken Abu Dhabi (sæsonafslutningen, red.)."

Alonso mener, at de to seneste sejre viser bilens nuværende potentiale.

"Sejrene i Monza og Singapore har skabt tillid, især fordi de kom efter en vanskelig sæson, hvor vores mesterskabschancer ofte har hængt i en tynd tråd," udtaler han.

"At vinde på to meget forskellige typer af baner bekræfter, at vores bil er meget alsidig, så vi kan gå til de næste løb uden frygt,” slutter Alonso.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Lotus færdig med Cosworth Schumacher glæder sig til Suzuka »