Lotus med Red Bull-teknik i 2011

Lotus har annonceret en aftale med Red Bull, som vil betyde, at de i 2011 anvender gearkasser og hydrauliske systemer fra VM-stillingens førende hold.

Heikki Kovalainen . Copyright Lotus Racing

Af: !Henrik Lilliendahl Jensen (hlj@bmf1.dk) d. 5/10 2010 klokken 11:10

Lotus har allerede brudt med sin motorleverandør Cosworth, og forventes at annoncere en motoraftale med Renault inden for kort tid.

Teknisk chef, Mike Gascoyne, siger:

"Meddelelsen om, at vi har nået en flerårig aftale med Red Bull Technology omkring levering af vores gearkasser og hydraulik fra 2011, er naturligvis et stort skridt fremad for os, både i ingeniørmæssig forstand, og som et udtryk for vores ambitioner for næste år, og til fremtidige mesterskaber.

Lotus' tekniske chef Mike Gascoyne Copyright Lotus Racing

"Gearkassen/hydraulikpakken spiller tydeligvis en afgørende rolle i udviklingen af bilen, ikke bare på banen, men også i designmæssige vilkår, og denne aftale giver vores design og aeroteam en meget spændende platform at arbejde med," fortsætter han.

"Fjernelsen af den dobbelte diffuser i 2011 vil gøre det muligt, at stramme op på den bageste af karrosseriet, og mekaniske konstruktioner omkring gearkassen, og denne leveringsaftale vil give os mulighed for at udnytte det med vores 2011 bil. Spændende tider er forude," slutter Gascoyne.

Jarno Trulli Copyright Lotus Racing

Gearkasse og den hydrauliske pålidelighed, eller mangel på samme, har været et vedvarende problem for Lotus i år, hvilket har bidraget til mange DNF's.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Peugeot fik revanche Vred Kimi afviser Renault-comeback »