Japans GP: 3. frie træning. Regn

Morgnens træning forud for kvalifikationen til Japans Formel 1 Grand Prix bød på regn og store udfordringer. Kun to satte tid og meget få var på banen. Kvalifikationen i fare for aflysning.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 9/10 2010 klokken 05:10

Den regn meteorologerne talte så meget om ville komme, kom i så store mængder at det var næsten umuligt at få sat en tid.

Kort før træningen blev sat i gang, begyndte det for alvor at regne, men det afholdte ikke de fleste fra at køre ud på en installationsomgang, men en lille halv time inde i den 1 time lange træning var der endnu ingen der havde haft mod til at sætte en tid. Flere af de små hold havde dog påbegyndt en flyvende omgang.

Få sekunder før den halve time var gået fik vi så endeligt en tid. Det var Alguersuari i Toro Rosso-raceren, der satte en tid og faktisk valgte at blive ude i flere omgange, det var tydeligt at se at det var meget svært at finde grip. Tiden blev selvsagt ikke imponerende, 1.55.902.

Billeder fra pitten, viser en Sebastian Vettel siddende i Red Bull-raceren med lukkede øjne, på et tidspunkt hvor der er 20 minutter tilbage af denne træning.

Ifølge Lotus vil regnen tage yderligere til, hvilket næppe betyder at der er nogen der vil bruge ret megen energi på at udfordre den japanske asfalt.

Buemi få lov til at prøve kræfter med regnen, efter en fin rådgivning af en af hans ingeniører der understreger at han for guds skyld skal være forsigtig.

Buemi får trods det problemer i sidste sving og vælger at bakke på tværs af banen efter en stor, men udramatisk udskridning, for at komme direkte i pit.

På dette tidspunkt begynder der at komme rygter frem om, at kvalifikationen måske vil blive aflyst, da der simpelthen er for meget vand på banen og det ikke ser ud til at blive mindre.

Hvis kvalifikationen ikke bliver afviklet her til morgen, vil den i første omgang blive udskudt til i morgen tidlig, hvor man så vil se på forholdene. Hvis det fortsat ikke er muligt at gennemføre den der, vil det blive tiderne fra 2. træning der vil angive startgridden. Det vil dog være meget usandsynligt at det vil ske.

Med få minutter tilbage, er Hamilton en tur ude og tilbagemeldingen til pitten fra ham er, at det er nærmest umuligt at kører. Hvis ikke det bliver markant bedre i løbet af de kommende timer, vil kvalifikationen med stor sandsynlighed blive aflyst.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull spiller på to heste Japans GP: Kvalifikationen udsat til i morgen »