• Forside

Podieplads til Montoya – Kimi 5’er

Fra plads syv og otte var der før starten på løbet i går langt op til podiet. Alligevel kom Juan Pablo Montoya på podiet, mens Kimi Räikkönen vekslede sin ottendeplads til en femteplads.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 24/4 2006 klokken 08:04

Juan Pablo Montoya havde følgende at sige efter hans besøg på podiet.

”Jeg er meget tilfreds med dagens løb og at vi opnåede en podieplacering og at vi scorede nogle vigtige point. Jeg fik en god start, men blev klemt inde i den første chikane og var nødt til at bremse for at undgå et sammenstød.”

”Jeg blev senere påvirket af trafikken, hvilket kostede mig en del tid. Jeg tror det var tydeligt for alle, at vi havde kvalificeret os med en masse brændstof, men det lykkedes os at drage fordel af vores strategi. Drengene gjorde det godt i pit stoppene, men da jeg først fik fri bane var de førende over 13 sekunder foran, og da var det for sent for mig.”


Juan Pablo Montoya gik fra plads 7 til plads 3 og et besøg på podiet.

”Det vigtigste blev at sikre bilen og 3. pladsen og point. Alle har arbejdet hårdt de sidste par uger, og det er helt sikkert, at vi har opnået fremskridt med vores pakke. Jeg glæder mig til resten af sæsonen og forhåbentlig vinde nogle løb igen.”


Pit stops var medvirkende til McLaren kørernes fremgang

Kimi Räikkönen avancerede fra plads 8 til plads 5, men var ikke tilfreds med sin bil.

”Jeg var ikke helt tilfreds med min bil og jeg kunne ikke presse den. Min start var dårlig og jeg tabte nogle placeringer, og siden blev jeg forsinket på grund af trafik. Efter det andet pitstop blev bilen lidt bedre og blev nemmere at køre, og jeg kunne presse lidt igen.”


Kimi Raïkkönen fik kørt fire point hjem til kontoen.

”Men jeg blev holdt op af Felipe Massa og at overhale her på Imola er stort set umuligt, som man også kunne se i løbet i dag. Vi forlader Imola med nogle point, hvilket er vigtigt, og jeg ser frem til det næste løb i Tyskland.”