Hamilton får ingen straf

Det får ingen betydning for Lewis Hamilton, at hans gearkasse igen skal skiftes forud for det næste grand prix, der skal foregå i Korea.

Lewis Hamilton . Copyright McLaren

Af: Tommi Pedersen (tp@bmf1.dk) d. 10/10 2010 klokken 12:10

Lewis Hamilton får ikke en straf på 5 placeringer, forud for Koreas Grand Prix, ligesom han modtog i dag, for at skifte sin gearkasse efter fredagens træning.

Tidligere havde alle hold 3 gearkasser med til hver bil pr. løb. Så havde man en til fredagens træning, en til lørdag og søndag, og en i reserve. I dag bruger man den gearkasse fra fredagen til reserve. Dette er gjort for at spare på omkostningerne for holdene.

Grunden til at Hamilton ikke bliver straffet, er, at man har en 4-løbs regel, pr. ”gearkasse pakke” der siger at det er tilladt at bruge en reservegearkasse, og bruger man denne, får man straffen på 5 placeringer i løbet.

Næste løb er det 17. grand prix, og det betyder, at Hamilton starter på en ny ”gearkassepakke”, så det betyder altså at han ikke bliver straffet fordi han atter engang må skifte den.

"Jeg mistede pludselig mit tredje gear, og derefter måtte jeg nøjes med at bruge fjerde gear og op til syvende gear. Jeg troede ikke jeg ville gennemføre løbet, men er lykkelig over at have gennemført, og få nogle point på kontoen," udtalte Lewis Hamilton.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Petrov straffes, Massa slipper Ballade hos Red Bull Racing? Opdateret »