Ballade hos Red Bull Racing? Opdateret

Forholdet mellem Mark Webber og Sebastian Vettel er ikke specielt godt. De to holdkammerater og rivaler til årets mesterskab har haft et noget anstrengt forhold siden Wing-gate i Silverstone. Det ser ikke ud til at være blevet bedre siden 1-2 sejren i Japan.

Red Bull sejrsfest . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 11/10 2010 klokken 20:10

Selv om Mark Webber i går med andenpladsen i Suzuka faktisk øgede sit forspring til nummer to i VM, ser det alligevel ud til, at mesterskabet kan ende med at gå til holdkammeraten Sebastian Vettel.

Med tre løb tilbage kan Sebastian Vettel selv afgøre VM, så længe han vinder alle tre løb.

Noget som burde være en mulighed, hvis tyskeren kan slippe for de uheld, som har præget de andre hold.

Mark og Sebastian på det japanske sejrspodium
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


For et par dage siden udtalte Dr. Helmut Marko, Red Bulls motorsportsrådgiver, at man havde valgt en aggressiv strategi til Sebastian og en mere defensiv strategi til den mesterskabsførende Webber.

Det har nok ikke ligefrem hjulpet på forholdet mellem de to kombattanter, og udtalelser fra Sebastian Vettel i går i BBC Forum-udsendelse efter løbet, kunne godt indikere, at de nok ikke er på julekort med hinanden.

Det var ikke fordi Sebastian Vettel sagde noget dårligt om Mark andet end, at det ville have passet ham glimrende, hvis Mark ikke var blevet nummer to. Der er dog et helt andet punkt, hvor det nok er mere tydeligt, at der er ballade hos Red Bull Racing.

Det står ikke skrevet nogen steder, men da hele Red Bull-holdet i går fejrede 1-2 sejren var Mark Webber godt nok til stede, men det var nu ikke i kød og blod. I stedet havde man en Mark Webber papfigur med i billedet i stedet for den australske kører.

Red Bull sejrsfest
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Hvad årsagen til dette er kan vi kun gisne om. Vi har ikke fundet nogle udtalelser, der kunne indikere hvorfor, men det er specielt, at det kun er Sebastian, og ikke begge kørere, der er til stede på holdets sejrsbillede.

Så måske er balladen større hos Red Bull Racing, end vi kender til.

Peter Nygaard foredrag på Hotel Una Scandinavia, Milano.
Copyright Michael Ewert


I et forsøg på at finde en forklaring har BMF1 kontaktet Formel 1-eksperten Peter Nygaard, der som bekendt overværer alle løb for at høre om han vidste noget.

Det gjorde han, og her er forklaringen.

"Mark skulle nå et fly hurtigt efter løbet og var derfor hurtigt ude af døren (var af samme grund også den første der kom under behandling på pressekonferencen efter løbet). Der er absolut ikke noget om at Mark har svært ved at glæde sig over Seb´s sejr - han understregede faktisk sin beundring over Sebs kørsel på pressekonferencen."

BMF1 takker Peter Nygaard for hurtigt svar.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hamilton får ingen straf Japaner på hjemmebane er altid spektakulær »