Dansk kvinde testede F Renault 2.0

2009 startede med tre danske kørere i Formel Renault 2.0. 2010 har ikke haft nogen danske kørere i den store Europa-klasse, men måske er der dansk, og kvindeligt, islæt på vej til 2011. På en netop afholdt testdag i Barcelona var Michelle Gatting med.

Michelle Gatting tester F Renault 2.0 i Barcelona . Copyright Renault Motorsportmedia

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 13/10 2010 klokken 11:10

Den kvindelige gokartkører, Michelle Gatting, var det danske islæt, da den store Formel Renault 2.0-klasse testede unge talenter på Formel 1-banen i Barcelona.

Testdagen startede i regnvejr, hvilket tiderne i første session også antydede.

På den regnvåde bane sluttede Michelle Gatting med den næstdårligste tid i tiden 2.03.608. Da banen tørrede op blev tiderne noget bedre, men gokartkøreren måtte alligevel nøjedes med en sidsteplads i tiden 1.51.929.

Det kan lyde af meget, men af en førstegangstest i en formelbil, er det et godt udgangspunkt. De hurtigste kørere kom blandt andet fra F4 1.6-klassen, der kører med lignende formelbiler.

Michelle Gatting
Copyright Renault Motorsportmedia


Måske denne test kan være medvirkende til, at den snart 17-årige pige får en chance i mesterskabet. Konkurrencedygtige piger er trods alt ikke dem, der er flest af i den mandedominerede motorsportsverden.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Alonso blæser til angreb Ingen førstekører hos Red Bull »