Alonso blæser til angreb

Med kun tre løb tilbage på kalenderen og sølle 14 point op til den førende Mark Webber, Red Bull, blæser Ferraris Fernando Alonso til angreb. Han er ganske enkelt nødt til at angribe, siger han.

Fernando Alonso . Copyright Ferrari Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 13/10 2010 klokken 11:10

Det er nu eller aldrig, hvis mesterskabet skal hales hjem, og Fernando Alonso, Ferrari-kører og øjeblikkets nr. 2 i mesterskabet, er klar over, at han bliver nødt til at gå til angreb under det koreanske grand prix. Der er ikke råd til at miste mere terræn til den førende Mark Webber i Red Bull.

Alonso håber på teamkammeraten Felipe Massas hjælp, efter et skuffende løb på Suzuka for den brasilianske kører.

"I Korea er vi nødt til at angribe, fordi vi både må og skal lukke hullet op til Webber," siger Alonso på Ferraris hjemmeside. "At miste mere terræn vil gøre situationen mere kompliceret.”

"Det koreanske grand prix vil derfor være afgørende for nogle - og for mig vil det være vigtigt også at kunne regne med min holdkammerat Felipe.”

”Jeg ved, at han virkelig håber at rette op på de to dårlige resultater (seneste to løb, red.), og han har alt det der skal til, for at vende tilbage på podiet.”

Det er nu eller aldrig for Fernando Alonso. Copyright Ferrari Media.

"Hvad mere er, så vil det være meget nyttigt at arbejde sammen om at opdage alle den nye banes hemmeligheder, så vi kan forberede vores biler på den bedste måde. I en tid som denne tæller hver eneste detalje for at nå vores mål."

Alonso insisterer dog på, at han var tilfreds med sit resultat i Japan, selvom han sluttede bag de to Red Bulls. Men Ferrari-køreren gør det også klart, at holdet ikke har råd til en dårlig kvalifikation igen.

"Resultatet af Japans Grand Prix var positivt," sagde han. "Vi er i en fase af sæsonen, hvor en dårlig weekend kan koste os dyrt, og at vi sluttede på tredjepladsen i et løb, som vi i forvejen anså som meget svært, var vigtigt.”

"Vi håbede, at det måske ville have været anderledes end forventet på Suzuka, men vi må ikke glemme, at det er en bane, der nærmest er designet til at vise Red Bulls kvaliteter. Allerede fredag indså vi, at det ville blive vanskeligt, og selv om vi vidste, hvad der ventede os, er det stadig en smule ærgerligt, at vi ikke kunne kæmpe med om sejren,” indrømmer spanieren.

"Men nu må vi lægge weekenden bag os og koncentrere sig om det næste løb, hvor vi ved, at vi skal forsøge at hæve vores niveau og ydeevne endnu mere.”

”Endnu en femteplads i kvalifikationen ville helt sikkert ikke hjælpe os," slutter Alonso.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Journalist måtte undskylde Dansk kvinde testede F Renault 2.0 »