Intet Formel 1 til Afrika

I foråret udtalte Bernie Ecclestone, at han sagtens kunne forestille sig et afrikansk Formel 1-grand prix indenfor tre år. Nu beder FIA-præsidenten Jean Todt alle om at slå koldt vand i blodet. Der går mindst 5 år, siger han.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 18/10 2010 klokken 10:10

FIA-præsident Jean Todt har udtalt, at han ikke kan se Afrika som vært for en Formel 1-grand prix indenfor de næste fem år.

F1-bossen Bernie Ecclestone hævdede ellers tidligere på sommeren, at han følte, at Sydafrika vil være i stand til at være vært for en løb indenfor tre år. Det afviser Todt.

"I øjeblikket er der kun nogle rygter om en vis interesse for nogle lande i Afrika om at organisere en Formel 1-begivenhed, men jeg kan ikke se nogen mulighed for det indenfor de næste tre til fem år," udtaler Todt.

Ayrton Senna (McLaren Mp4-8) fører foran Alain Prost (Williams FW15C) og Michael Schumacher i Benetton B192B. Kyalami, Sydafrika 1993.

Den tidligere Ferrari-chef fremsatte sine udtalelser under et besøg i Kenya, men han mener til gengæld, at Afrika vil være velegnet til at huse en afdeling af WRC, World Rally Championship.

"Afrika er et fantastisk sted at organisere rallys," sagde Todt. "Det kunne enten være WRC eller endog Cross Country.

"Vi taler med initiativtagerne om muligheden for at have lange etapeløb inkluderet, og vi ser på forskellige muligheder for at få den bedste løsning fra Afrika, Europa, Asien og over hele kloden.”

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Rosberg glæder sig til Korea Ingen teamordrer hos Red Bull »