Ingen teamordrer hos Red Bull

Sæsons buzzword har været ”teamordrer”, og efterhånden som sæsonafslutningen ligner en ren gyser imellem Red Bull og Ferrari, med McLaren som dark horse, er spørgsmålet stadig relevant. Ingen teamordrer hos os, siger Red Bulls teamchef ikke desto mindre.

Teamchef Christian Horner . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 18/10 2010 klokken 10:10

Red Bulls teamchef, Christian Horner, siger, at uanset hvem der måtte have fordel af det, så vil der ikke være teamordrer hos Red Bull.

Red Bulls Mark Webber ankommer til næste weekends løb på den nye bane i Korea med 14 points forspring ned til teamkammeraten Sebastian Vettel og Fernando Alonso, Ferrari. Alligevel afviser Horner en eventuel favorisering af den ene eller anden.

"Vi har et luksusproblem," udtaler Horner på den officielle hjemmeside for Formel 1. "For teamet er det fantastisk, at vi har to kørere, der er berettiget til titlen.

Sebastian Vettel jagter Mark Webber i kampen om årets mesterskab.

"Vi behøver ikke at grave dybt i ind i psykoanalysen for at forstå, at hvis to fyre kæmper for den mest prestigefyldte titel i motorsportens verden, så er spændinger en del af spillet. Vi er nødt til at sørge for, at ingen føler sig dårligere stillet end den anden. Der er stadig 75 point, som skal fordeles.”

”Jeg lover, at teamet ikke vil blande sig i kapløbet om titlen," siger Horner.

Webbers manager, Flavio Briatore, har for nylig foreslået, at Red Bull giver deres opbakning til hans kører og hjælper ham til at få titlen, men Horner var hurtigt ude og afvise Briatores forslag.

"Hvad skulle han ellers sige, som Marks manager? Mit svar er et klart "nej", fastslår han.

”Selvfølgelig kan jeg forestille mig, at Flavio ville foretrække, hvis vi går samme vej som Ferrari, og bruger vores indsats på den ene af kørerne, men det ville være forkert, da begge er placeret lige i midten af kampen om titlen. Det eneste, vi forventer af dem er, at de ikke generer hinanden.”

Mark Webber slapper af. Det skal han bare ikke gøre bag rattet i de næste tre løb. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

"Sebastian bliver nødt til at kæmpe for hvert eneste point, men efter hans sejr i Japan er presset lettet en smule, fordi han i sidste ende intet har at tabe.

”Mark skal udføre en balanceakt. Han må ikke køre for defensivt, men på den anden side skal han holde marginen ned til sine konkurrenter."

Horner tilføjer, at det ikke kun er en to-vejs kamp om titlen mellem hans kørere, og at han forventer, at Ferrari og McLaren slår tilbage, især i Korea og Abu Dhabi.

"Man skal også tænke på, at vi nu kommer til baner, der passer Ferrari og McLaren bedre. Jeg er lidt bekymret over løbet i Abu Dhabi. McLaren gjorde det meget godt der sidste år, selv om deres bil var ikke så god som vores.”

”Det er også en kendsgerning, at vi har lidt af en ulempe med færre hestekræfter. Det kan komme til at gøre en forskel i Abu Dhabi og sandsynligvis også i Korea," slutter Horner.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Intet Formel 1 til Afrika Mikkel Mac vinder F2-test »