Koreas GP: 1. frie træning

Det var Lewis Hamilton i McLaren, der var hurtigste mand på banen her til morgen, hvor den 1. frie træning blev afviklet på den helt nye Formel 1 bane i Korea. Forholdene på banen var bedre end frygtet.

Jenson Button og Lewis Hamilton . Copyright McLaren

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 22/10 2010 klokken 07:10

Med relativt friske dæk og noget der lignede en let bil, var det Lewis Hamilton i McLaren, der sikrede sig den første skalp i Korea, da han var hurtigste mand rundt på den kun to uger gamle asfalt, i en tid der var over 3 sekunder hurtigere end den beregnede omgangstid.

Nærmeste konkurrent til den hurtigste McLaren, var Robert Kubica i Renault, der var under en tiendedel sekund efter Hamilton, med Rosberg i Mercedes GP raceren lidt over en tiendedel sekund yderligere nede.

Hvis man ser på mesterskabskampen, var det Sebastian Vettel der klarede sig bedst i den absolutte top, da han placerede sin Red Bull racer ind som nummer 4, mens Mark Webber var helt nede som nummer 7, næsten 1,5 sekund efter Hamilton.

Hos Ferrari var man ikke så bekymret over den første træning, selvom Feranando Alonso havde store problemer med at tøjle raceren på den nye asfalt, hvilket betød at han var at finde helt nede som nummer 15, mere end 3 sekunder efter Hamilton.

På de første omgange på den nye bane, var det tydeligt at alle havde meget svært ved at stå fast. Tiderne var pænt over 2 minutter.

Af problemer kan nævnes en meget glat overflade i pitten, der formegentlig skyldes byggestøv og som forhåbentlig hurtigt forsvinder. Det betød at flere missede deres stop under pitstop øvelserne.

Det forventes at banen vil forbedres dramatisk over weekenden og tiderne dermed vil falde mindst lige så dramatisk.

Lige nu, er det sidste de ønsker i Korea, regn. Det vil vaske alt det gummi af der er kørt i banen og gøre det hele meget vanskeligt, på den ikke fede måde.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Berger tror på Alonso Koreas GP: 2. frie træning »