Hvilken kører støttes af Red Bull?

Mark Webber? Sebastian Vettel? Hvem af de to skal have Red Bulls ubetingede og fulde støtte i sæsonens to sidste løb? Red Bull Racings teamchef, Christian Horner, giver her svaret.

Mark Webber og Sebastian Vettel stiller troligt op til foto med deres fans . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 27/10 2010 klokken 23:10

Red Bulls teamchef, Christian Horner, er i et dilemma. Hvilken af teamets kørere skal teamet støtte i sæsonens sidste to løb?

På Red Bulls egne mediasider erklærer Horner, at det endnu er for tidligt for teamet til at lægge sin fulde vægt bag Mark Webber. Man tror fortsat på Sebastian Vettel som verdensmester.

Efter at begge Red Bull-biler måtte trække sig fra søndagens løb i Korea - Webber efter en spektakulær afkørsel, og Vettel med en motoreksplosion mens han førte løbet - er duoen nu passeret af Fernando Alonso, Ferrari, med henholdvis 11 og 25 point. Det er med andre ord ikke svært for teamet at finde et fælles mål, men hvem skal promoveres som mesterskabsaspirant?

Webber ude. Her hans ødelagte RB6. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Denne situation havde ført til, at teamet nu mener, at det ikke vil være fair at udelukke Vettels titelchancer, trods det tyske pointunderskud og tidligere udmeldinger om, at man ville lægge den fulde støtte bag Webber.

"Vi har to fantastiske kørere, og vi vil fortsætte med at støtte begge kørere, helt på linje med Red Bulls sportslige etik," sagde Horner i et interview på Red Bull's officielle hjemmeside.

"Som vi så i Korea, er det umuligt at forudsige, hvad der vil ske med de fem kørere, der ligger så tæt på hinanden i opløbet. For eksempel var Vettel, med kun 10 omgange tilbage, kommet i spidsen af mesterskabet. Men det var Alonso, der rykkede frem og tog føringen efter vores uheld.”

"Det viser bare, at situationen hurtigt kan ændre sig. I sidste ende, mens vi nærmer afslutningen af mesterskabet, taler matematikken for sig selv, og jeg er sikker på, at begge kørere vil gøre alt for at opnå det bedste resultat for teamet."

Vettel ude. Han slukker her motorbranden i sin bil. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Horner tilføjede, at Red Bull stadig kan tage en del positivt med sig fra Korea på trods af, at de ikke fik points.

"Det var en bane ingen spåede ville passe til Red Bull, men vi kvalificerede os alligevel som første og anden (på startgridden, red.), og vi fjernede enhver tvivl om vores bils effektivitet på våde baner," sagde Horner.

"Strategi og pitstop om søndagen sad lige i øjet, og Sebastian gjorde et fremragende stykke arbejde og styrede løbet fra front, men resultatet var skuffende. Det var flot af Renault at gå ud og undskylde offentligt.”

“Men, som team vinder vi sammen og taber sammen, og vil slå kraftigt tilbage i Brasilien," sluttede Horner.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Begge Toro Rosso-kørere ønsker Webbers sæde Barrichello vinder retsag »