2011 pre-sæsontest fastlagt

Der kommer fire test op til sæsonstarten i 2011. De tre test vil blive afviklet på tre spanske baner, og den sidste test foregår ugen før sæsonåbneren i Bahrain. Første testdag bliver 1. februar og sidste testdag 6. marts.

Force India . Copyright Sutton Images/Force India

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 28/10 2010 klokken 18:10

Der bliver travlhed på testbanerne i 2011. De 12 hold har nemlig kun 15 testdage til rådighed til at få styr på deres 2011-modeller, og det er ikke meget i forhold til tidligere sæsoner, hvor den ene test nærmest afløste den næste.

Tidligere har der været snak om hele seks test, men det ligger nu fast, at der kun kommer fire. Flere mindre hold havde protesteret imod en udvidelse af antallet af test, og det koster nu den portugisiske Portimao-bane en plads i testprogrammet.

De fire test bliver afviklet således

Dato Bane Land
1.-3. februar Ricardo Tormo (Valencia) Spanien
10.-13. februar Jerez Spanien
18.-21. februar Barcelona Spanien
3.-6. marts Sakhir Bahrain

See you in Bahrain
Copyright BMW Sauber


Den sidste test i Bahrain køres ugen før sæsonåbneren, hvilket betyder at holdene får en test under ekstreme konditioner i forhold til det spanske vinterklima.

Det vil umiddelbart også betyde, at en del af holdenes forberedelser til sæsonstarten allerede vil være gjort klar, og dermed spare holdene for nogle udgifter ved ikke at flytte store dele af materiellet frem og tilbage to gange.

Der er sandsynligvis andre end mig, der glæder sig til at se de nyeste modeller på racerbanerne i februar.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Horner: Berger er latterlig Rubinho usikker i 2011? »