Horner: Berger er latterlig

Mark Webbers dramatiske afkørsel under Koreas Grand Prix skete med vilje og havde til hensigt at skade konkurrenten, påstår tidligere teamchef og F1-kører, Gerhard Berger. Han er latterlig, svarer Christian Horner, teamchef hos Red Bull, tilbage.

Christian Horner . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 28/10 2010 klokken 11:10

Hvis man skal tage tidligere BMW-teamchef og Formel 1-kører Gerhard Bergers ord til troende, så ligger der en dybere årsag til Mark Webbers spektakulære afkørsel under Koreas Grand Prix i søndag. Et lidt for nærgående møde med en våd curb sendte Red Bull-køreren på en snurretur, der både resulterede i kollision med Nico Rosberg, Mercedes GP, samt en barriere, hvorefter begge kørere måtte udgå.

I et interview med det østrigske Servus TV i mandags mere end antyder Berger, at Webbers afkørsel var med vilje og for at skade en konkurrent. Han udtalte, at Webber "sendte Rosberg ud af løbet, men det var den forkerte. Jeg tror, at han i sit sind ville have foretrukket Alonso eller Hamilton."

Webbers arbejdsgiver, Red Bull-chefen Christian Horner, langer nu ud efter Gerhard Berger, og kalder østrigerens udtalelser for "latterlige".

Webbers ødelagte RB6. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Både Berger og Rosberg har efterfølgende udtalt, at Webber nemt kunne have bremset og standset bilen ved barrieren. Horner langer hårdt ud efter begge udtalelser og kalder dem ”absurde” og ”latterlige”.

"Bare for at gøre det helt klart: Det var ikke Marks hensigt at ramme en anden kører og trække ham med sig ud af løbet, og det er latterligt at antyde andet," udtalte Horner til avisen Telegraph.

"Det er absurd at antage, at Mark nogensinde bevidst ønskede at ramme en anden kører.”

"Som altid i Formel 1, så fremkommer folk med en masse udtalelser uden at kende hverken facts eller de faktiske omstændigheder,” sluttede Red Bull-chefen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kimi tæt på ny rallykontrakt 2011 pre-sæsontest fastlagt »