• Forside

Albers: Giv Ide en chance til

Uanset hvad man skulle tro, efter Christijan Albers voldsomme uheld efter at være blevet påkørt af Yuji Ide, står hollænderen nu frem og taler for, at Ide skal have en chance til.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 26/4 2006 klokken 00:04

Det så dramatisk ud, da Yuji Ide (Super Aguri) i søndags på første omgang af San Marinos Grand Prix ramte Christijan Albers (Midland) bag i, så Albers slog fem kolbøtter, før han til sidst endte på hovedet.

Heldigvis kunne han uskadt, omend rasende, stige ud af bilen selv og gå fra stedet. Albers har siden indrømmet, at det var godt, at han ikke mødte Ide umiddelbart efter uheldet. Men nu har piben altså fået en anden lyd.


Christijan Albers på Imola om fredagen.

Det skorter ellers ikke på kritik af den 31-årige japaner, og der skulle være stillet krav fra folk i paddocken om, at FIA skal fratage ham sin licens, ligesom har han fået en officiel reprimande fra løbets stewards.

Ikke nok med det, så er Ides teamchef bestemt heller ikke imponeret – omgangstider i kvalifikationen halvandet til adskillige sekunder langsommere end sin holdkammerat er ganske enkelt ikke godt nok.

Albers opfordrer dog til at give Ide en chance til:

"Jeg synes ikke, FIA skal indrage hans super licens eller noget."

"(Ide) lavede en fejl. Enhver nybegynder kan gøre det, og unge talenter bør få en chance til. Der er allerede for mange gamle drenge, der bliver hængende i årevis i Formel 1."