Ricciardo bliver Toro Rosso-fredagskører

De sidste par dage har det heddet sig, at Sebastien Buemi ville miste sin plads hos Toro Rosso til fordel for Red Bull-ungdomskøreren Daniel Ricciardo. Nu er der kommet en løsning. Ricciardo bliver fast fredagstester hos Toro Rosso.

Daniel Ricciardo under en opvisning i den australske by Perth . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 28/11 2010 klokken 09:11

Daniel Ricciardo har fået en plads i næste års Formel 1-sæson, men ikke lige den plads han helst havde foretrukket. Alligevel er det en glad australier, der kan se frem til fast arbejde tyve fredage i 2011.

Scuderia Toro Rosso har fredag bekræftet, at Sebastien Buemi forbliver løbskører for det italienske hold på trods af rygterne om det modsatte. I en pressemeddelese melder Toro Rosso ud, at Daniel Ricciardo i stedet bliver fredagstestkører.

Franz Tost udtaler:

”Da vores hold blev etableret var målet at bringe unge kørere fra Red Bull Junior-programmet frem, så ansættelsen af Daniel som vores tredjekører var en klar beslutning."

"Selv om Daniel har testet lidt Formel 1 allerede, så vil det at køre om fredagen ved grand prixerne give ham en vigtig indsigt i det øgede pres ved at gøre det under en løbsweekend.”

Daniel Ricciardo under en opvisning i den australske by Perth
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


”Jeg er rimelig sikker på, at det at have en sulten ungdomskører på listen vil holde vores nuværende kørerlineup på tæerne og skarpe.”

Daniel Ricciardo siger om den nye mulighed:

”Jeg er virkelig begejstret over muligheden for at køre for Scuderia Toro Rosso under den første frie træning ved grand prixerne næste år, så jeg vil gerne sige tak til Red Bull for denne store mulighed.”

”Min første prioritet i 2011 er at vinde Formel Renault 3.5-mesterskabet, men mit ultimative mål er at blive Formel 1-kører på fuldtid, og denne nye rolle må være det bedste skridt i at opfylde den ambition.”

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« RON: Ny titel til Vettel og Schumi Force India fredagskører snuppede DTM-titlen »