Ingen hjælp fra Kubica

Formel 1 er en egoistsport, hvor man er sig selv nærmest medmindre ens team beder en om noget andet. For debutanten Vitaly Petrov blev 2010 sværere end nødvendigt for der var ingen hjælp at hente fra holdkammeraten Robert Kubica.

Vitaly Petrov og Robert Kubica . Copyright Renault F1

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 16/1 2011 klokken 17:01

Vitaly Petrov havde det ikke nemt, da han debuterede i Formel 1.

Bilen var ny, holdet var nyt, og selv om kollegaen også var ny, så var der ikke meget at hente fra ham. Det fortalte Vitaly Petrov på Autosport International-showet i torsdags.

”Hvis man er holdkammerat med Robert, så lærer man intet fra ham fordi han altid er en lukket person.”

”Så man kan checke hans data, se hvordan han arbejder og hvad han siger til sin ingeniør, det er det. Derfor lærte jeg ikke meget fra ham, men jeg lærte fra hans data hans måde at køre, og hvordan han talte med sin ingeniør.”

Lotus Renault teamchef Eric Bouillier og Vitaly Petrov
Copyright Lotus Renault


“Som rookie var der meget at lære, bilen og banerne, og generelt hvordan holdet arbejdede i Formel 1. Og jeg havde lidt begyndernerver. Næste sæson bliver nemmere for mig.”

“Det bliver igen nyt for mig. KERS, bagvingen. Dækkene bliver det mest udfordrende fordi ingen har kørt med de nye Pirelli-dæk. For mig bliver det igen en lærekurve, men vi har test og nu har jeg tid til at lære.”

Vitaly Petrov er ikke en dårlig kører. Det viste resultaterne i GP2, og at han formåede at holde Fernando Alonso bag sig i Abu Dhabi igennem det meste af løbet var med til at hæve indtrykket af den russiske kører.

Denne skribent vil ikke blive overrasket, hvis Vitaly i år kommer med flere overraskelser i løbene.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes præsenterer 1. februar Formel 1 bliver flottere i år »