Formel 1 bliver flottere i år

I sidste uge kom nyheden vi alle havde ventet på. Formel 1 kommer i 2011 til at blive vist i det flottere højdefinitionsformat. Desværre bliver det ikke sådan i Danmark (endnu?), men Viasat som står bag de danske transmissioner afviser ikke, at det kan komme.

3puls forvinge . Copyright Michael Ewert

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 17/1 2011 klokken 14:01

Har man først set racerløb i højdefinition, så er almindelige tv-transmissioner en noget kedelig affære. Igennem flere år har man vist bl.a. amerikansk motorsport i HD, og det er en helt anden oplevelse

Måske har du selv oplevet det på TV2 Sport HD, hvor detaljegraden på NASCAR-transmissionerne fremstår knivskarpt, selv i de mange aftenløb, hvor banen lyses op af kæmpeprojektører. Ud over et flottere billede, så får sponsorerne også mere for penge. Simpelthen fordi reklamerne i kraft af den bedre opløsning står mere tydeligt.

Det var den tyske tv-station Sky, der smed bomben først. Alle løb vil blive vist i HD-formatet, og der gik ikke lang tid før andre tv-stationer, her iblandt BBC med ex-kørerne David Coulthard og Martin Brundle som kommentatorer, samtykkede.

Viasat afviser ikke, at Formel 1 vil blive vist i HD, men det bliver ikke i starten.
Copyright Michael Ewert


Det gav forhåbninger om, at vi også i Danmark vil nyde godt af dette teknologiske fremspring, der ”svarer til at skifte fra VHS til DVD” gange halvanden. Viasat som har rettighederne til de danske tv-transmissioner vil hverken af- eller bekræfte, at vi får HD-signalet at se i år.

Viasats pressechef, Søren Hedman, svarer i en mail til Bil Magasinet Formel 1, at der pt. ikke er planer om at vise Formel 1 i HD på TV3 Puls, og at man heller ikke har planer om at flytte det til TV3 Plus HD-kanalen.

Monaco bliver en bane, der bliver fantastisk at se i HD.
Copyright Williams F1


Det gode er, at man ikke afviser, at det kan komme til at ske, men kun at man ikke har planer om det på nuværende tidspunkt. Men når vi er et par løb inde i sæsonen, og man har oplevet effekten fra de udenlandske tv-kanaler, så kan det godt være, at man tager det op til genovervejelse.

Helt højdefinition bliver det ikke, da man stadig vil bruge SD-kameraer på bilerne, så alle billeder indefra bilerne bliver i den opløsning vi allerede kender fra de tidligere transmissioner.

Her på BMF1 krydser vi fingre for, at Viasat ombestemmer sig.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ingen hjælp fra Kubica Vellykket Pirelli regnvejrsaftentest »