• Forside

Opdateret motor til Räikkönen

Efter en serie succesfulde test, udført af Juan Pablo Montoya i onsdags, vil McLaren nu gøre brug af en opdateret udgave af Mercedes V8 motoren. Potentialet skulle blive udnyttet endnu bedre og premieren bliver på Nürburgring.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 27/4 2006 klokken 11:04

Ifølge det tyske blad ’Auto Motor Und Sport’ forlyder det, at McLaren netop har afsluttet en serie vellykkede test af en opdateret V8-motor.

Kilderne oplyser, at motoren ikke har flere HK, men at den udnytter sit eksisterende potentiale bedre. Således skulle den kunne præstere op til 19.700 o/m.

I lyset af det seneste Grand Prix på Imola, er teamet tvunget til at gøre noget, idet de sølvsorte biler slæbte noget efter deres nærmeste konkurrenter fra Ferrari og Renault. Montoya sluttede på en fin 3. plads, men det var hele 15,8 sekunder efter Alonsos Renault.


På Imola sluttede Juan Pablo utilfredsstillende 15,8 sek. efter Alonsos Renault.

”Vi mistede 3 eller 4 tiendedele til Renault,” siger McLarens direktør Martin Whitmarsh.

Den nye motor skulle angiveligt kompensere for dette med mindst 2 tiendedele.

Selvom det var Montoya, der testede den nye motor, bliver der alligevel Kimi Räikkönen, som kommer til at få fordel af motoren i næste Grand Prix på Nürburgring, som løber af stabelen d. 7. maj.

Montoya, der tager hul på andet løb med sin nuværende motor, kan derfor først gøre brug af den nye motor i Spaniens Grand Prix, med mindre man skulle vælge at acceptere en straf, for at skifte motor.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER