• Forside

Cosworth ønsker flere hold i stalden

Motorfabrikanten Cosworth har de sidste to år fået megen ros for deres motorer. Nu vil fabrikken have flere hold i stalden, så udviklingen af motorerne kan gøres mere rentable, og chancen for sejre blive større.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 28/4 2006 klokken 09:04

Bernard Ferguson fra Cosworth siger: ”Det ideelle vil være at have to konkurrencedygtige teams, men det vil alle (motorfabrikanter) gerne have. Vi prøver basalt set at gøre det så godt som muligt for Williams."

"Det er for at gøre en beslutning for dem (Williams) om at skifte motorleverandør ekstra svært, men det giver os samtidig en mulighed for at vise os for resten af gridden.”

”Markedet er ikke særlig stort. Alle kan se, hvad der foregår og vi får en masse god presseomtale, og interessen for de andre teams er til stede. Vi har indledt samtaler med personer, hvis hold ikke har opnået det de havde forventet.”


Williams med Cosworth motorer har været en god kombination, men er de også sammen til næste år?

”Williams har startet samtaler omkring motorens installation i chassiset, og en del andre gør det samme. Jeg vil tro, at i juni vil alle handler være afsluttet, ikke kun hos Cosworth men hos alle teams.”

Der snakkes en del om, at Williams er i gang med at forhandle med Toyota motorer, der under luksusnavnet Lexus kunne ende som drivkraften hos Williams til næste år. Men Toyota har ikke vist særlig meget i forhold til Cosworth, så bortset fra navnet og muligvis nogle japanske sponsorer er det svært at se, hvad Williams vil få ud af Toyota motorer.

Derimod kunne Red Bull Racing være interessant for Cosworth. RBR kørte med Cosworth motorer i debutåret, men skiftede i år til Ferrari motorer, hvilket ikke har bragt teamet de store resultater. Hvis Ferrari motorerne ikke giver en fordel for holdet, er der ikke den samme grund til at betale de store summer for Ferrari motorerne, når Cosworth kan levere billigere motorer.


Red Bull har ikke fået den store succes ud af de dyre Ferrari motorer. Vil pengene være bedre brugt hos Cosworth, som de nød stor succes med i 2005

Midland F1 er også en potentiel Cosworth mulighed. Holdet har ikke med Toyota motorer formået at rykke op på gridden, så det er ikke sikkert, at Toyota ønsker at forlænge kontrakten med holdet. Slet ikke med spekulationerne omkring levering af motorer til Williams stadig eksisterer.

Med bekræftelsen af Prodrive til 2008 mesterskabet er Prodrive også en mulig kandidat til Cosworth motorerne.

RELATEREDE NYHEDER