Australiens GP. 1. frie træning. Webber hurtigst

Formel 1 sæsonen er sat i gang og det med Red Bull suverænt i front fra start. Ferraris Alonso var nogenlunde med mens Williams med veteranen Barrichello, meget overraskende var med helt fremme som nummer 5.

Mark Webber . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 25/3 2011 klokken 04:03

Efter en alt for lang vinterpause, er det nu endeligt tid til igen at se Formel 1.
Som følge af urolighederne i mellemøsten blev Formel 1 sæsonstarten udskudt, så det igen blev Albert Parks australske asfalt der fik æren af at åbne sæsonen, hvilket på mange måder virker helt rigtigt for gamle Formel 1 fans som jeg.

Selvom vi har ventet længe, lod det dog ikke til at Formel 1 hold og kørere havde alt for travlt med at give os nogle tider. Der skulle gå over en halv time, inden vi så den første tid.

Som altid var de små hold hurtigst ude for at sætte tider, men lidt overraskende kom Red Bull, Ferrari og McLaren hurtigt med ud og fik sat tider hvor de små ikke kunne være med.

Især Mark Webber i Red Bull var tidligt aktiv og ikke mindst hurtig. Lidt over halvvejs inde i træningen, var han næsten et sekund hurtigere end den næsthurtigste, der på dette tidspunkt var Lewis Hamilton i McLaren. Debutanten Perez i Sauber er på dette tidspunkt bundprop og mere end 5 sekunder langsommer end Webber.

Den regerende verdensmester, unge Sebastian Vettel, i den anden Red Bull racer, kom noget senere på banen end holdkammerat Webber, men viste hurtigt, at Red Bull lader til igen at have knækket koden i forhold til optimal udnyttelse af de nye aerodynamiske regler. Vettel sætter sig hurtigt på den hurtigste tid.

Det er tydeligt at banen er ved at få et godt spor af gummi, hvilket gør den markant hurtigere og vi derfor vil se flere af de andre top hold på banen i håb om at sætte tider der kan true Red Bulls på dette tidspunkt suverænitet.

En mand der er nogle der har haft store forventninger til op til denne sæson, er Michael Schumacher, der nu har dæk der på papiret, skulle passe bedre til hans kørerstil og en bil der er bygget med hans input. Om han så kan indfri de forventninger, må vi vente at se. Med 25 minutter tilbage, er det Rosberg der er hurtigst af de to Mercedes kørere, som befinder sig på 7 og 8 pladsen, over 2 sekunder efter Vettel.

Et billede af Sebastian Vettels ene fordæk, viser et stort hul i dækfladen, hvilket kun kan tilskrives en fejl i Pirelli dækket, hvilket helt klart ikke er godt.

Med et kvarter tilbage af træningen, er det Red Bull der suverænt sidder med de to bedste tider, efterfulgt af de to McLaren kørere, hvor det er Jenson Button der er hurtigst af de to, og noget overraskende Rubens Barrichello i Williams som nummer 5, lige foran Alonso i Ferrari.

Banen er nu så fyldt af gummi, at tiderne burde blive forbedret en del, hvilket Alonso også beviser ved at rykke op på andenpladsen. Timo Glock er bundprop på dette tidspunkt.

Rosberg viser gode takter, ved at rykke Mercedesen helt op på som nummer tre, med lidt over 6 minutter tilbage af denne første træning.

Webber sætter kort efter en ny bedste tid, hvilket sender Rosberg ned som nummer 4, hvilket dog må siges at være godkendt. Vettel tager omgangen efter, førstepladsen tilbage og nærmer sig nu 1.26 tider.

Det ternede flag viftes for første gang i år og Webber sætter den første tid i 1.26 og sætter en suveræn bedste tid. Vettel er nummer to med Alonso ind som nummer tre.
Red Bull ser skræmmende stærke ud her efter første frie træning.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Australiens Grand Prix - Vejret Australiens GP. 2. frie træning. Button hurtigst »