Sauber dropper appellen

Saubers to kørere, Kamui Kobayashi og Sergio Perez, kørte begge to flotte løb i søndags. En syvende og ottendeplads blev resultatet, men så blev holdet diskvalificeret. Skuffet valgte holdet af naturlige årsager at appellere. Nu trækker de den tilbage.

Sergio Perez . Copyright Sauber Motorsport

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 29/3 2011 klokken 18:03

Det var en stor skuffelse for hele Sauber Motorsport, da de mistede deres point timer efter det ternede flag faldt i Australien. Et brud på det tekniske reglement var årsagen til diskvalifikationen, som holdet ikke selv mente bragte en performancemæssig fordel.

Derfor valgte man at appellere diskvalifikationen. Her et par dage efter vælger man så at trække appellen tilbage. De fleste ved, at man ikke vinder over FIA i en appel. Det er sket få gange, og den mest kendte er nok Ferraris bargeboard-sagen efter Malaysia 1999.

Saubers tekniske chef, James Key, udtaler:

”Den bragte os ikke nogen performancefordel, men det er et faktum at det var en afvigelse fra reglementet. Vi accepterer stewardsenes beslutning.”

Teamchef Peter Sauber og løbskører Sergio Perez
Copyright Sauber Motorsport


Holdet er skuffet, men også glade. Teamchef Peter Sauber udtalte:

”Ser man bort fra skuffelsen, så har vi vist, at vi har en hurtig bil og to meget talentfulde kørere. Det gør mig optimistisk fra resten af sæsonen.”

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Eksklusivt tilbud til BMF1’s læsere Barrichello havde DRS-problem »