Straf til Alonso og Hamilton (opdateret)

Den forrygende fight imellem Fernando Alonso, Ferrari, og Lewis Hamilton, McLaren, resulterede i en tidsstraf til begge kørere.

Fernando Alonso . Copyright Ferrari Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 10/4 2011 klokken 15:04

Som man måske lagde mærke til på TV, resulterede den indædte kamp på 46. omgang, imellem Fernando Alonso i Ferrari og Lewis Hamilton i McLaren, i, at førstnævnte fik beskadiget sin frontvinge, da han ramte britens baghjul under indbremsning til et sving.

Ifølge Autosport har stewards idømt begge kørere 20 sekunders tidsstraf for hændelsen. Afgørelsen er nu officielt bekræftet af FIA.

En plads tilbage for Lewis Hamilton. Copyright McLaren Media

Hamilton får straffen for at foretage, hvad stewards kalder ”mere end én manøvre for at forsvare sin position”. Manøvren foregik på omgangen inden Alonso bankede op i baghjulet på briten.

Alonso får sin straf for at have ”haft kontakt med Hamilton” under deres fight, hvorefter spanieren måtte i pit for at få ny forvinge på.

Når de 20 sekunders straf lægges til de opnåede tider, betyder det, at Hamilton rykker en plads ned i klassementet, hvormed han bliver passeret af Kamui Kobayashi i Sauber, som dermed snupper 7. pladsen for næsen af briten.

For Alonso er straffen uden betydning, da han beholder sin 6. plads.

Afgørelsen skal nok blive debatteret i den kommende uge – om ikke andet herunder på BMF1.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Malaysias Grand Prix - Sejr til Vettel Alonso og Hamilton accepterer straf »