RB7 versus MP4-26

Når man ser hvor hurtig Red Bulls RB7 er i kvalifikationen i forhold til alle andre, kan man godt komme til at spekulere på hvorfor McLarens MP4-26 er så tæt på i løbene.

Starten . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 29/4 2011 klokken 14:04

Red Bull og McLaren har de hurtigste biler på gridden i øjeblikket, og overtaget ligger i øjeblikket hos Red Bull, uagtet at Lewis Hamilton tog en sejr hjem til McLaren i Kina.

En løbssejr handler naturligvis om meget andet end omgangshastigheder, hvilket også kan gøre udslag til McLarens fordel engang imellem.

Sebastian Vettel Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Ikke desto mindre er der en tydelig forskel på hvor dominerende Red Bull er i kvalifikationstiderne, og i omgangshastighederne under løbene.

Jeg vil ikke spille altvidende i forhold til så mange andre, men en tanke som jeg ikke er alene om, er at en forskel på designet af bagvingen har en stor indflydelse på dette forhold.

McLaren MP 4-26 præsentation Copyright Michael Ewert

Under kvalifikationen er det tilladt at bruge DRS-systemet lige så meget som man har lyst til, hvorimod det under løbet kun er på en forudbestemt del af strækningen, typisk på den længste langside.

Dette kunne godt tyde på at vingedesignet på Red Bulls RB7 er mere aggressivt end det er på McLarens MP4-26, hvilket igen betyder at RB7 er bedre i den krogede dele af banen, men langsommere når det kommer til langsiden i forhold til McLaren, som er hurtigere på de lige stræk.

Jenson Button Copyright McLaren Media

Dette forhold udlignes til gengæld under kvalifikationen, hvor det aggressive vingedesign kan annulleres ved hjælp af DRS-systemet, og derved give RB7 alle fordelene under disse forhold, hvorimod de 2 biler er mere jævnbyrdige under selve løbet.

Jeg vil som sagt ikke spille klog, og har dermed skrevet denne artikel som et oplæg til en sober debat om emnet. Skriv din holdning og dine tanker i debatten nedenfor, det kunne jo være at Horner og Whitmarsh også læser med.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Schumacher bliver Hamilton indtager Hollywood »