Tyrkiets GP. 3. frie træning. Vettel hurtigst

Sidste træning inden eftermiddagens kvalifikation blev afviklet i tørvejr, hvilket det også tyder på vil være gældende for kvalifikationen. Mercedes GP viser igen gode takter, med Vettel sluttede i top.

Sebastian Vettel under Kinas GP 2011 . Copyright Pirelli

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 7/5 2011 klokken 11:05

Sebastian Vettel kom igen på banen efter at have måtte sidde over under den anden træning, som følge af en voldsom afkørsel under den første træning, der var første tur i regn med Pirelli som dækleverandør.

Selvom Vettel således manglede en del data fra banen, gik der alligevel nogen tid inden vi så verdensmesteren på banen. Men da han så endelig kom ud, var han hurtigt med i toppen af tiderne, dog uden på nogen måde at være i nærheden af Rosbergs hurtigste tid.

Lidt under halvvejs inde i træningen, ændre Vettel dog på dette og sætter hurtigste tid, med kun 7 omgange i ærmet.

Noget der er værd at bemærke på dette tidspunkt er hvor uroligt mange af racerne ser ud, selvom de får sat nogle gode tider. Det gælder dog ikke for Red Bull, der som altid ser utroligt stabile ud.

Renault, der har fået en langt bedre sæsonstart end de fleste havde regnet med, ser også meget stabile ud og halvvejs i træningen ligger Petrov oppe som nummer 4, foran Lewis Hamilton i McLaren. Det re fantastisk at se den klassisk bemalet racer med helt fremme igen.

Med 22 minutter tilbage af træningen, er Rosberg tæt på at sætte det hele overstyr, men god reaktion og en masse held, redder Mercedes GP raceren fra at ryge i vægen, hvilket ville have været katastrofalt for tyskerens kvalifikation.

Felipe Massa er med helt fremme i Ferrari, med 15 minutter tilbage er han faktisk rykket i front, en tid der dog var sat med bløde dæk, som den første af topholdene. Inden da var Ferrari omkring 1 sekund langsommere end Red Bull.

Rosberg basker kort efter Massa godt tilbage, med en tid der er næsten 4 tiendedele hurtigere end Ferrariens. En tid Schumacher lige efter basker yderligere 4 tiendedele af så bedste tid nu er et lille sekund hurtigere end Ferraris bedste. Næppe noget de er glade for i Ferrari lejeren.

Med 2 minutter tilbage, er det fortsat Schumacher der er i front. Men så kommer Vettel, som til trods for en ødelagt omgang af en af Sauber kørerne, slutter han 1 tusinde del hurtigere end Schumacher, der slutter denne træning som nummer 2. Webber nummer 3.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Derfor sad Vettel over i anden træning Tyrkiets GP - Kvalifikation: Vettel på pole »