En meget bitter mand

Hvis der var en, som havde et dårligt løb i Monaco i weekenden, så var det Lewis Hamilton, og et horribelt interview efter løbet, satte ikke den tidligere verdensmester i et bedre lys.

Af: Lea Petersen (2) (lap_old@bmf1.dk) d. 31/5 2011 klokken 10:05

På baggrund af det nu meget omdiskuterede interview af Lewis Hamilton efter sæsonens 6. GP, vil jeg nu give mit helt eget subjektive syn på sagen til kende. Om man er enig i mine iagtagelser må være op til den enkelte.

Alle der så Monacos GP i weekenden, så også hvordan løbet udviklede sig i en helt forkert retning for McLarens 26 årige kører Lewis Hamilton.

Efter en skuffende kvalifikation, hvor han efterfølgende fik en straf, som sendte ham to pladser ned af start gridden til P9, var der ikke mange dråber, der skulle fyldes i bægret, før det ville flyde over. To drive through straffe og formåede overtrædelser af FIA reglementet var åbenbart de dråber, der skulle til.

I et efterfølgende Interview lod den unge brite sine følelser og sit temperament løbe af med sig, med en masse uheldige udtalelser til følge.

I interviewet anfægter han flere personer. Først stewards:

”Jeg har været hos stewards 5 ud af 6 løb. Det er en joke.”

Da journalisten senere i interviewet spørger Hamilton, hvorfor han selv tror, at han bliver angrebet af stewards, svare briten:

”Måske er det fordi jeg er sort. Det er hvad Ali G siger. Jeg ved det ikke.”

Lige netop den udtalelse er nok den mest problematiske af alle dem han kommer med.

Felipe Massa Copyright Ferrari Media

Til episoden med Hamiltons forsøg på en overhaling af Massa, udtalte McLaren køreren:

”Han (Massa) holdt mig tilbage i kvalifikationen, og jeg fik straffen. Han drejede ind i mig, og jeg fik straffen.”

Pastor Maldonado Copyright Williams F1

Udover det siger den meget oprevne Hamilton, at uheldet med Maldonado skete, fordi venezuelaneren drejede ind foran Hamilton en god billængde for tidligt, for at forhindre den sølvfarvede McLaren racer i at overhale, hvilket førte til, at han i stedet kørte ind i Hamilton.

”Det er latterligt. De kørere er fuldstændig latterlige. Det er dumt.”

Den tidligere verdensmester fra 2008 fortsætter med at sige, at hændelserne under weekendens GP i Monaco ikke vil påvirke hans selvtillid som kører.

Til gengæld anfægter han selve sporten for at underminere sig selv, ved at straffe folk for at overhale, for at lave et show, og for at gøre noget dristigt og tage chancer. Folk vil se et show, de vil se race og de vil se overhalinger.

Hamilton fortsætter dog med at sige, at det er fair, hvis der rent faktisk er hold i beskyldningerne, men det mener han selv ikke er tilfældet i denne sag. Han går dog videre:

”Jeg vil bare prøve at holde min mund lukket.”

Uden at være ekspert, vil jeg nu alligevel påstå, at det er lidt for sent at sige, at man vil holde mund og forsøge at undgå problemer på det tidspunkt. Han siger dog til sidst i interviewet, at han undskylder overfor sine fans, og at han vil forsøge at komme stærkt tilbage til næste løb i Montreal.

Selvom den tidligere verdensmester undskylder, vil han dog ikke ændre på sin kørestil, og hvis den tid kommer, hvor han vil blive nødt til det, vil han hellere stoppe med at køre Formel 1 (vi er dog mange, der ikke håber at det kommer så vidt).

Lewis Hamilton Copyright McLaren Media

Man må sige, at Hamilton får sagt en del ting i sin bitterhed, som han højst sandsynligt vil fortryde at have sagt bagefter, og ja, det er vidst også tilfældet. Går man eksempelvis ind på hans Facebook eller Twitter profil, vil man kunne læse flere statusopdateringer, hvor han undskylder til sine fans, Massa og Maldonado.

”Til de fans jeg har mistet og de fans jeg har vundet, jeg ønsker jer lutter kærlighed og lykke. Gud velsigne jer. Fremad og opad, Montreal næste gang.”

”Til Massa og Maldonado, med den største respekt undskylder jeg, hvis jeg har fornærmet jer. I er begge to fantastiske kørere, som jeg betragter højt.”

Den tidligere Formel 1 personlighed og 3 dobbelte verdensmester Sir Jackie Stewart har udtalt i sagen om Hamiltons uheldige interview, at det er vigtigt, at en racerkører ikke lader sine følelser få for meget overhånd.

”Følelser kan være meget farlige, og hvis du lader dem løbe af med dig, kan du risikere at sige ting, som du senere vil ønske at du aldrig har sagt.”

Som glødende Hamilton fan er det et skår i hjertet at høre nogle af de udtalelser han kommer med. At komme med den slags usportslige kommentarer, samtidig med at man anfægter selve sporten for at være usportslig, virker i den grad selvmodsigende og dissideret dumt. Jeg forstår godt hans bitterhed.

Jeg tror, at alle der har prøvet at tabe på en sådan måde forstår hans bitterhed, men det undskylder ikke hans sure opstød til verdenspressen. Til gengæld har jeg respekt for, at han går ud og undskylder bagefter, uanset om det er ham selv der tager initiativet til det, eller folkene bag ham.

Jeg vil stadig være Hamilton fan efter dette, men han må virkelig oppe sig til næste gang.

Man kan se hele interviewet med Lewis Hamilton her:
Hamiltons uheldige interview efter Monacos GP

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Monacos GP: Dagen derpå Advarsel til Heidfeld »