Renault benægter problemer - truer med F1-exit

Der har været omfattende spekulationer om at Renault GP er i økonomisk uføre, men det benægter de nu selv, samtidig med at de kommer med en lille trussel om at forlade sporten.

Nick Heidfeld . Copyright Lotus Renault GP

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 9/6 2011 klokken 11:06

Bølgerne har gået højt om Renault GP’s økonomi, da der tilsyneladende foreligger nogle ubetalte regninger.

Renaults holdchef, Eric Boullier, har nu været ude med en benægtelse af at der skulle være hold i disse rygter, som han mener, kunne være sat i gang af hans forgænger hos Renault, nemlig ingen ringere end Flavio Briatore.

Flavio Briatore og konen Elisabetta

Rygterne kunne omvendt også oprinde i det faktum at Renault har bedt om at få udbetalt deres del af reklameindtægterne fra F1 nu, og ikke som normalt, ved udgangen af sæsonen, et forslag som de øvrige hold nedlagde veto overfor.

”Hvis vi skulle få behov for at øge vores budget i løbet af sæsonen, kan vi nemt gøre det med penge fra Genii Capital,” fortæller Eric Boullier.

Lotyus Renault teamchef Eric Bouillier Copyright Lotus Renault GP

På samme tid er Boullier kommet med en trussel som går ud på at Renault kunne finde på at trække sig helt ud af Formel 1, forudsat at det fastsatte motor regulativ for 2013 ændres, jævnfør ønsker fra Ferrari, McLaren og Mercedes.

FIA’s præsident, Jean Todt, har indkaldt til en række høringer angående indførslen af det omdiskuterede regulativ, som betyder at Formel 1-racere skal køre med 4 cylindrede 1,6 liters motorer fra 2013.

Bernie Ecclestone og Jean Todt

”Ferrari og Mercedes er ikke imod de små motorer, men ønsker indførslen af dem udsat i et par år. Renault har derimod fortalt mig at de vil forlade sporten hvis ikke vi holder fast i regulativet som det står nu,” fortæller Jean Todt.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bahrain ude igen Jaime eller Sebastian, hvis Mark »