Williams-Renault en realitet

Sidste år gik der rygter om, at Renault udover at levere til Team Lotus, også var i gang med at lave en aftale med Williams F1, som de har en succesfuld fortid sammen med. Her et år senere bliver det en realitet. Williams kører med Renault i 2012 og 2013.

Williams-Renault-offentliggørelsen . Copyright Williams F1

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 4/7 2011 klokken 20:07

Her til eftermiddag har Williams F1 og Renault begge udsendt en pressemeddelelse, der bekræfter at Renault skal levere motorer de næste to år, og sandsynligvis også i 2014, når det nye motorreglement indføres.

Williams-Renault-offentliggørelsen
Copyright Williams F1


Renault havde deres storhedstid i 90’erne, da de leverede motorer til Williams, og samarbejdet mellem de to parter, der blev etableret til 1989-sæsonen, bragte fire kørermesterskaber og fem konstruktørtitler. Derfor vil der være visse forventninger til det nye samarbejde.

Her kommer et uddrag fra den udsendte pressemeddelelse fra Williams. Sir Frank Williams siger:

”Vores tidligere samarbejde med Renault var et af de mest succesfulde i Williams’ historie, men vi vil ikke tillade os selv at dvæle for meget i fortiden.”

Williams-Renault-offentliggørelsen
Copyright Williams F1


”Vi må kigge på fremtiden og fortsætte med at genopbygge vores ry, hvilket jeg er sikker på, at dagens annoncering vil hjælpe os med.”

Det er kun få måneder siden, at det internationale månedsmagasin ’F1racing’ dedikerede et stort del af nummeret til Williams F1 med analyser af, hvad og hvorfor det ikke er gået bedre de sidste år.

Williams havde tre af sine fire Renault-verdensmestre med til præsentationen af den nye aftale.
Copyright Williams F1


Det bliver spændende at opleve, hvad Williams-Renault konstellationen fra 2012 kan udrette på banen. Vi ved jo, at motoren er god, specielt når den ligger bag i en Red Bull-racer.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hamilton øjner udvej Hispania Racing delvist solgt »