Englands GP: 1. Frie. Webber hurtigst

1. frie træning forud for Englands Formel 1 Grand Prix er overstået og det lader ikke til at Red Bull er synderligt påvirket af de nye indskærpede regler. Webber var suverænt hurtigste mand rund på den våde bane

Mark Webber under en opvisningskørsel i Torino. . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 8/7 2011 klokken 12:07

Den 1. frie træning blev afviklet under typiske britiske vejr forhold, altså vådt føre.
Det betød at der ikke blev kørt helt så meget som normalt og at de fleste var lang tid om at komme ud for at sætte første tid.

Den førende i mesterskabet, Sebastian Vettel, havde ikke den bedste formiddag og måtte nøjes med at se sig placeret nede som nummer 13, men mon ikke han tager den placering stille og roligt, især set i forhold til vejrforholdene.

Webber i den anden Red Bull racer, viste dog at Red Bull ikke har mistet noget, som følge af de nye og indskærpede regler, som mange mente var stilet mod netop Red Bull.

Webber kørte den suverænt hurtigste omgang på Silverstone, mere end 6 tiendedele sekund hurtigere end formiddagens næsthurtigste, som lidt overraskende var Michael Schumacher i Mercedes GP raceren.

Regn mesteren Michael Schumacher er måske, når alt kommer til alt, ikke så stor en overraskelse som manden med trediehurtigste tid. Det var Formel 1 feltets mest erfarende kører, Rubens Barrichello.

Rubens Barrichello hev sin Williams Cosworth racer rundt på banen i en tid der kun var en tiendedel sekund langsommere end hans tidligere holdkammerat Michael Schumacher. Så der har helt sikkert været stor tilfredshed i Williams pitten.

Et hold der trods hæderlige placeringer som nummer 5 og 7, som ikke kan være helt tilfreds, er Ferrari.

Felipe Massa var den hurtigste af de to, men var næsten et sekund efter Webber, mens Alonso i den anden Ferrari var hele 1,5 sekund efter australieren.

Men selvom det var Webbers træning, så er det ikke ensbetydende med at hans glæde holder ved. For efter tiden for træningen var udløbet, kørte Webber ind til siden i den gamle pitlane, for at parkere Red Bull raceren, der angiveligt havde fået et problem. Så en god lang gåtur hjem til den nye pit lå foran ham, men han så i det mindste ikke så bekymret ud. Der kunne måske være tale om at han var løbet tør.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Debut giver ikke Red Bull-sæde Englands GP: 2. Frie. Massa hurtigst »