Englands GP: 2. Frie. Massa hurtigst

Hvis første træning gik under at være våd, så må anden træning gå under betegnelsen syndflod. I hvert fald den første halvdel af træningen. Massa slutter hurtigst

Felipe Massa . Copyright Ferrari Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 8/7 2011 klokken 15:07

Efter de første 30 minutter af denne anden frie træning var afviklet, var der sammenlagt kun blevet sat 4 tider og kørt 5 tidstagende omgange, med Alguersauri i Toro Rosso som den mest aktive, med 2 omgange.

Timo Glock i Virgin raceren, ville helt sikkert ønske at placeringen på dtte tidspunkt, var udgangspunkt til søndagens Grand Prix, da han holdt fast i den hurtigste tid.

45 minutter inde i træningen, begyndte der at komme tegn på opklaring af den engelske sommerhimmel, hvilket er godt for underholdningen og chancen for at se lidt flere Formel 1 racere på banen.

Den store mængde regn der er kommet i løbet af den første del af træningen, betyder at der er mega vandpytter derude, selvom det stort set ikke regner mere.

Det forhindrer dog ikke Alguersauri i at komme ud igen og dermed holde fast i at være 2. trænings mest aktive. Denne gang er han dog ikke alene, også Sutil bevæger sig ud på den meget våde bane.

En time inde i træningen, begynder der for alvor at komme biler på banen. Dog glimre Red Bull, Ferrari, McLaren og Renault fortsat med deres fravær. De skal åbenbart ikke risikere noget.

Beumi er på dette tidspunkt hurtigste mand på banen i Toro Rosso raceren, tæt forfulgt af holdkammerat Alguersuari. Buemi er også rykket op som den mest aktive på banen, noteret for 12 omgange.

Med 20 minutter tilbage, ser v for første gang top hold på banen. Hurtigste mand fra formiddagens træning, mark Webber finder vej ud på asfalten, tilmed med Intermedia dæk. Også Alonso kommer ud i Ferrarien for at prøve banen lidt. Også Alonso er på intermedia dæk.

Hamilton og Button fortsætter med at skuffe deres publikum, ved at blive i pitten. Di Resta, der kører sit første hjemme Grand Prix i Formel 1, er på banen.
På Webbers anden flyvende omgang, er han klart hurtigst rundt, dog i en tid der er langt efter formiddagens tider.

Med omkring et kvarter tilbage, er banen tydeligt ved at tørre op, hvilket sender Schumacher frem i front. Button og Ricciardo kommer ud på banen, sammen med Massa, for første gang denne eftermiddag.

Kort efter Schumacher satte sig på hurtigste tid, rykkede Webber lige et halvt sekund af den tid og blev igen noteret som hurtigste mand på Silverstone. Tiderne er dog fortsat langsomme, med 1.2 tider for Webber, som den eneste, mens Schumacher ligger lige over 1.53.

Alonso vil dog også være med og sender sin Ferrari op på anden pladsen, samtidig med at det så småt begynder at regne igen.

Lewis Hamilton kommer på banen i sin McLaren, for at vise det britiske flag. Skidt timing, på et tidspunkt hvor regnen igen at begyndt at falde over Silverstone.

Med 5 minutter tilbage, befinder Jenson Button sig på en højest usædvanlig plads. Han er sidste mand af de 24 der har været ude på banen. Hamilton befinder sig på dette tidspunkt midt i feltet.

Schumacher overtager fronten af feltet. Han har dog valgt at kører med regnvejrsdæk, modsat de øvrige med intermedia dæk.

En nærmest hårtørrer hurtig tørring af banen, bevirker at tiderne på sidste omgang falder drastisk og at nærmest alle der lige når forbi start mål inden det ternede flag viftes, bliver noteret for hurtigste tid, når de kommer frem til mål stregen igen.

Schumacher ser sig selv ryge ned på en 12 plads, fra at ligge nummer et, på lidt over et minut. Massa ender øverst, lige foran Rosberg.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Englands GP: 1. Frie. Webber hurtigst Englands GP – 3. Frie. Vettel hurtigst »