Englands GP – 3. Frie. Vettel hurtigst

Den 3. frie træning giver holdene en sidste chance for at sætte bilen op til kvalifikationen, smat til morgendagens løb. Meget er dog stadig usikkert, da både regler og vejr ændrer sig flere gange i løbet af en time.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 9/7 2011 klokken 11:07

Den 3. frie træning starter op med rolig og fattet aktivitet. Michael Schumacher sætter hurtigt en god tid, og laver på omgangen efter en begivenhedsløs pirouette, da banen stadig er pletvis fugtig efter gårdsdagens regn.

Tiden bliver dog kort efter slået af Webber og Kobayashi, mens Button er ude på hårde dæk, og ikke ligner en der er ude efter gode tider.

Alguersuari kommer ud og sætter bedste tid, men det varer ikke længe før Rosberg slår den.

Det mest interessante er dog den strøm af nyheder og kommentarer der hele tiden kommer angående de nye regler for brug af udstødningsgas under friløb og nedbremsning, da de regler FIA er kommet med, er lige så sort/hvide som et klassisk Per Arnoldi maleri.

McLarens Martin Whitmarsh og Red Bulls Christian Horner er dybt uenige om hvem der har fået flest indrømmelseer fra FIA, og Lotus’ Tony Fernandez kalder det nye regelsæt for noget makværk. Reglerne ændres stort set hver halve time, og Mercedes GP har fået en undtagelse fra reglementet som Red Bull overvejer at indgive en klage over, hvilket igen vil føre til ændringer.

Et andet regelproblem som er dukket op denne weekend er brugen af DRS når det er vådt. Reglerne siger at man ikke må bruge DRS-systemet når det er et regnvejrsløb, men Hamilton lavede en test på tørvejrsdæk, men i regnvejr, hvor han brugte systemet. Efterfølgende havde han et møde med FIA hvor de talte med ham om det, ikke for at løfte en pegefinger, men for at få hans input til at gøre reglerne mere entydige.

Tilbage til asfalten. Hamilton har nu sat en tid, men ikke noget der imponerer. Alonso sætter derimod en meget hurtig tid, og ligger nu øverst i klassementet.

Vi hører med på Hamiltons radio at det bedste sted at forbedre tiden er i anden sektor, men at det heller ikke går godt i 2. sektor. 3. sektor er derimod ok.

Christian Horner Copyright Getty Images/Red Bull Racing

På skærmen ser vi Red Bulls Christian Horner og Adran Newey komme tilbage fra et møde med Charlie Whiting, og de virker alt andet end tilfredse.

Ude på banen er Alonso godt igang med at slå sin egen tid, og viser dermed at Ferrarien bestemt kan gøre sig gældende i denne weekend, hvorimod McLaren-racerne ikke rigtigt er med helt fremme. Noget tyder dog på at McLaren ikke engang prøver at sætte de gode tider, men det finder vi jo nok ud af under kvalifikationen.

Et nærbillede af Sutils Force India viser et mildest talt enormt dæk slid på de bløde dæk, da man kan se store klumper af gummi ryge af i hvert sving.

Vettel er ude efter en god tid, og slår Alonsos tid med 6/100 sekund. Efter at have taget en "køleomgang" forsøger han igen, men hans 3. sektor flader fra hinanden, sandsynligvis på grund af dækslid.

Bedste resultater opnåes af: Vettel, Alonso, Webber, Massa og Maldonaldo, Button, Kobayashi, Rosberg, Perez, Di Resta.

Som træningen slutter begynder det at dryppe på banen igen. Kvalifikationen skal nok blive interessant.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Englands GP: 2. Frie. Massa hurtigst Englands GP: Kvalifikation. Webber på pole »