Blown-diffusers igen tilladt

Der var ballade i Silverstone omkring brugen af blown diffusers i Formel 1. Forskellig brug af metoden gav forskellige resultater, og det var svært at håndhæve det retfærdigt. Nu er blown diffusers igen tilladt.

Sebastian Vettel . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 14/7 2011 klokken 16:07

Tillykke Red Bull Racing med begge verdensmesterskaber. Kørernes, såvel som konstruktørernes.

En overlegen bil med en overlegen verdensmester skulle bremses, og derfor indførte man regelændringer op til det engelske grand prix sidste weekend.

Nu ruller man de seneste ændringer tilbage, så det er den seneste regelændring fra Valencia omkring brugen af motorens software, engine-mapping, som er det eneste der er fastlåst.

Her ses årets verdensmester i Hong Kong
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Underholdningsmæssigt giver det igen Red Bull Racing teten, og Sebastian Vettel en mulighed for at dominere i bedste Michael Schumacher-stil, som vi husker det fra specielt 2004, men også 2001 og 2002. Så et stort tillykke med de to mesterskaber.

Til gengæld er det fair, at man ikke straffer de hold, som har gjort forarbejdet bedst indenfor reglementet. Alle hold har i teorien den samme mulighed for at opnå de samme resultater. Det kan man ikke straffe de hold, der har været dygtigst for.

Mark Webber i den bil, der er bedst designet i år
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Brugen af blown diffusors vil dog ikke være muligt i 2012. Alle hold er blevet enige om ændringer af placeringen af udstødningsrørene, så effekten af blown diffusors bliver minimal.

FIA har lovet, at der ikke kommer nogle ændringer indenfor blown-diffusors resten af 2011.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Renault uden Renault-motor, nej vel! Kubica vil være på gridden i 2012 »