Piger til Formel 1

Hvad laver to piger til et så udpræget mandearrangement som et Formel 1 løb? Det spørgsmål stillede BMF1 to af den store håndfuld af piger der deltog på Grand Prix Tours´ tur til Nürburgring.

Nadia svarer på spørgsmål . Copyright Michael Ewert

Af: Peter Fyllgraf (pfy@bmf1.dk) d. 31/7 2011 klokken 14:07

Ja, svaret på indledningen ligger lige for: De er her af samme årsag som alle de andre, men svaret kom promte fra begge piger: ”Lyden!”. Tanja (22) og Nadia (20) har været bidt af Formel 1 siden 1998 og som det givetvis er tilfældet for mange, så begyndte det også for de to søstre med at de så hvad farmand så i tv og det var altså Formel 1.

Efterhånden som faderen fik forklaret pigerne reglerne, blev de mere og mere bidt af sporten og fik da også favoritter. For Nadias vedkommende er den store helt Kimi Raikkonen og det endda så meget at hun har fået lavet en kopi af hans tatovering, men da den kære finne ikke længere er at finde i feltet, så har Vettel i nogen grad overtaget pladsen.

BMF1's Peter Fyllgraf interviewer Nadia og Tanja
Copyright Michael Ewert


Tanja er Alonso-fan, men afholder sig fra at købe merchandise, for så støtter man Ferrari og det huer ikke pigerne, der holder fast ved deres favoritter. Heller ikke holdene kan de blive enige om, selvom man her ser lidt ligheder, da Nadia er til Lotus mens Tanja er Renaulttilhænger.

De to søstre kan dog blive enige om at Formel 1 er ganske vist en mandsdomineret sport, både på banen og tribunerne, men understreger at sporten på mange punkter burde kunne tiltale kvinder, for der er meget glamour og mode over sporten, ligesom kørerne er veltrænede og ser godt ud.

”Jeg tror at flere (en, red.) kvinder bag rattet i Formel 1 ville tiltrække flere kvindelige tilskuere”, siger Tanja og Nadia nævner Danica Patrick fra USA der kører IndyCar som et eksempel, der understreger det.

Det understreger derudover at pigerne ikke bare følger med i Formel 1, men også andre serier. De nævner selv både GP2 og 3 samt Le Mans som de dog endnu ikke har besøgt.

”Man får meget mere ud af at tage til et Formel 1 løb, for her oplever man lyden, spændingen og stemningen,” siger Nadia. Tanja supplerer:” Jeg er positivt overrasket over hvordan stemningen er til Formel 1 løb og nu har vi været både på Spa og Hockenheim før vi kom til Nürburgring. Der er ikke nogen ond rivalisering mellem tilhængere af forskellige kørere eller hold og jeg har aldrig hørt om slåskampe mellem nogen på den baggrund”.

Søstreme Nadia og Tanja
Copyright Michael Ewert


Når pigerne hjemme skal se Formel 1, så står den på flere medier, for her bruges både TV3 Plus HD og i reklamepauserne bruges RTL, samt liveopdateringer fra nettet. Tanja kan desværre ikke tage Viasat hvor hun bor og besøger så søsteren på hendes kollegium i Lyngby, hvor de så tilbringer tiden foran skærmene, men kollegiets drenge ser Desperate Housewifes og spiller kort. ”De spørger nogle gange om ting i forbindelse med sporten og de fleste gange kan vi da svare”, siger Nadia.

”Det er jo ikke nogen typisk pigesport, men vi har leget med biler, klatret i træer og leget med mudder så vi er nogle drengepiger”, siger de nærmest i kor. ”Desværre kan man godt blive set lidt ned på fordi man er pige og ung og så vide så meget om Formel 1”, siger Tanja, men det lader ikke til at bide på de to piger, der bestemt ikke er færdige med at tage til Formel 1.

Nadia ønskede sig at komme til Formel 1 på Spa til sin konfirmation og her tog farmand med og siden har pigerne været fanget. ”Mor er ikke med. Det interesserer hende ikke, men når vi er af sted så ser og optager hun træning, kvalifikation og løbet i håb om at få os at se.”

Både Nadia og Tanja kommer fra Næstved og læser på DTU. Nadia læser design og innovation, mens Tanja læser til kemiingeniør.

Farmand Erik med Tanja, der sammen med sin søster inviterede farmand til Formel 1
Copyright Michael Ewert


BMF1 takker pigerne for at afse lidt tid til os, imens farmand og vennen Lasse pænt må vente i baggrunden.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ungarns Grand Prix - Sejr til Button Ungarns GP: Dagen derpå (opdateret) »