USA’s grand prix flyttes til efteråret

I det nye udkast til næste års kalender er der flere rokeringer. En af disse er det amerikanske grand prix på den nye bane i Austin, Texas, som er flyttet til sidst i kalenderen, en uge før afslutningen på Interlagos-banen i Brasilien. Det giver faktisk mening.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 5/8 2011 klokken 10:08

Det amerikanske grand prix, der vender tilbage til Formel 1 til næste år, skulle oprindelig være kørt i juni måned ugen efter det canadiske grand prix. Det lyder logistisk fornuftig, men der har været mange bekymringer omkring netop dette tidspunkt.

For der er varmt i Texas, meget varmt. Luftfugtigheden er nok en anden end den man oplever i Malaysia, men varmen er stadig så høj, at almindelige mennesker der ikke er vant til de varmegrader, risikerer hedeslag og dehydrering.

For at illustrere hvor varmt, der er i Texas, så har chefkokken på ovalbanen Texas Motor Speedway lavet en video, hvor han rent faktisk laver mad på baneasfalten. Banen ligger et stykke fra den kommende F1-bane, men illustrerer meget godt de temperaturer, som tilskuerne bliver udsat for.



Så på trods af logistikken nu bliver lidt sværere, så giver det god mening for arrangørerne at få flyttet grand prixet til sidst på efteråret.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kolde øl, Formel 1 og modeuge (klumme) Alonso tror stadig på Schumacher »