Specielle dæk til kvalifikationen

Efter at flere hold har valgt at nedprioritere kvalifikationen for at sparer dæk, er der nu kommet rygter frem om at man overvejer at genindfører kvalifikationsdæk, så ingen vil blive bedre stillet end andre.

Nira Juanco fra La Sexta TV vasker dæk for HRT . Copyright Motion-Company

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 12/8 2011 klokken 14:08

Det har været meget tydeligt i år, at flere hold direkte har valgt ikke t gå efter de forreste placeringer på gridden, ved kun at sætte tider på de hårde dæk eller blot kører en enkelt omgang eller to på de bløde, for på den måde at være bedre stillet til løbet.

Det har været flere forslag fremme, for at undgå at nogle kan komme med i Q3, for helt at blive inde og acceptere en 10 startplacering, for derved at have de bedste dæk til løbet.

Nu kommer det så frem, at man overvejer at genindfører kvalifikationsdækket, for derved at stille alle lige til løbet.

Ved at indfører kvalifikationsdæk, vil vi således få det mest rigtige indblik i hvor de enkelte kørere er i forhold til hinanden, men det vil på den anden side fjerne et strategisk element.

Pirellis kan være på vej med endnu en farve Copyright Pirelli

Til kvalifikationen kan vi dog forvente, at der bliver stillet et begrænset antal kvalifikationsdæk til rådighed, hvilket kan tilfører kvalifikationen en anelse strategi, eller i det mindste satsninger fra de enkelte hold, for at sikre sig pole.

Kvalifikationsdæk vil dog næppe blive indført i år, men vil først være et element i den kommende sæson.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tre er en for mange Pirelli: Holdene bestemmer om kval-dæk skal indfør »