Spansk kvinde tester Renault

Maria de Villota skrev sig ind i historiebøgerne, da hun i starten af august testede en Renault R29 på Paul Ricard-banen i det sydlige Frankrig. Alligevel blev vi først informeret om denne test i går.

Maria de Vilotta tester R29 . Copyright Renault F1

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 19/8 2011 klokken 10:08

Hvorfor hemmeligholdt Lotus Renault GP, at de havde givet den spanske kvinde, Maria de Villota, en test i deres R29 på Paul Ricard-banen? Der findes ikke rigtig nogen billeder fra begivenheder, og først i går kunne nyheden om testen læses.

En kvinde i en Formel 1-test vækker unægtelig noget interesse, og når det ligefrem er Maria de Villota, datter af tidligere F1-kører Emilio de Villota, et kønt ansigt som bl.a. har kørt Superleague Formula med jævne resultater, så forstår man måske godt hvorfor.

Ved at holde testen hemmelig har man beskyttet hende mod noget af det pres, som unægtelig ville komme, hvis banen var fyldt op med journalister og pressefotografer, kun på banen for at overvære hendes test. Den første kvinde i en rigtig test siden Katherine Legge testede en Minardi tilbage i 2005.

Fernando Alonso kører den svære R29, som Maria de Villota nu har testet.
Copyright Renault F1


At der slet ikke er kommet nogle billeder fra testen, selv her to uger efter testens afvikling, andet end billedet som vi også bruger, det frustrerer mig. Måske testen ikke gik helt efter planen, R29 var trods alt bilen, som i hvert fald midlertid satte en stopper for Romain Grosjeans Formel 1-karriere.

Maria de Villota var naturligvis glad og stolt over muligheden:

“Som kvinde, var jeg meget glad for at få muligheden for at køre en Formel 1-bil.”

”Formel 1 er toppen af motorracing, og har altid været en drøm for mig. Kørslen gik rimelig godt, konditionerne var ideelle, og holdet fik mig til at føle mig tilpas med det samme. Det tog ikke lang tid før jeg vænnede mig til bilen, og følte mig tilpas I den, så jeg kunne begynde at presse, og som et resultat virkelig kunne nyde oplevelsen.”

”Jeg blev imponeret over Lotus Renault GP’s professionelisme. Jeg ønsker at takke holdet for at give mig denne mulighed.”

Renault teamchef Eric Bouillier var også glad:

”Vi var glade for at kunne tilbyde Maria chancen for at køre R29. Som et hold, er vi stolte over vores evne til at finde nye talenter, og tilbyde forskellige kørere muligheder hos os.”

”Maria gjorde præcis, hvad vi forventede af hende. Hun tog tingene en af gangen, og opnåede nogle rimelige omgangstider, uden at sætte en fod forkert hele dagen.”

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Grosjean kunne være Toro Rosso-kører Luiz Razia vil have Team Lotus-debut »