Viasat udvider F1-dækningen

Som om fuld dækning af samtlige træninger, kvalifikation og løb ikke var nok, så udvider Viasat deres Formel 1-engagement. Under weekendens transmissioner kan man få adgang til to ekstra kanaler.

TV3 Puls' Formel 1-hold . Copyright Michael Ewert

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 8/9 2011 klokken 10:09

Viasat udvider nu sin dækning af Formel 1-løbene. Det sker som et led i kanalens store satsning, VIP, og via netportalen, Viaplay.

De to adskiller sig væsentligt fra hinanden, men billederne vil være det samme Formel 1-mæssigt. De to ekstra kanaler er et onboard-kamerakanal og et oversigtsbillede af banen med bilernes placering i forhold til hinanden markeret.

Man kan læse mere om onboardkanalen her og oversigtskanalen her.

Har man været til Formel 1, så har man måske set de små lomme-TV mange går rundt med. Tidligere hed det Kangaroo TV, men navnet er nu Fanvision, hvor man får adgang til forskellige tv-signaler på det håndholdte tv.

Ideen er lidt det samme, men sker bare hjemme fra din stue, eller på sigt, der hvor du er. For det er planen, at det skal kunne lade sig gøre at se kanalerne fra din mobiltelefon (der findes en Viaplay app til både iPhone og Android), din tablet eller hvis du er ejer af et LG-tv, så direkte på tv-skærmen.

Der skelnes mellem VIP og Viaplay.

VIP er et tilbud, der tilbydes gratis som en ekstra service til Viasats parabolkunder med den store Danmarkspakke. Her får man langt flere muligheder, men som sagt på den F1-mæssige del af siden, så er det det samme som Viaplay.

Viaplay er så til alle, som ikke er Viasat-kunder, men i stedet har Boxer, Canal Digital eller Yousee.

Servicen er opbygget som Video-on-demand, og man betaler for de udsendelser man vil se, enten for den enkelte udsendelse eller som en af de tv-pakker man kan sammensætte.

Priser m.m. kan læses på Viasats hjemmeside. Der vil stadig være den samme eminente dækning, som vi kender fra de seneste to år på TV3 Plus (HD).

Peter Palshøj, her fra pressemødet op til 2010-sæsonen.
Copyright Michael Ewert


Bil Magasinet Formel 1 har talt med værten Peter Palshøj, som underholder før og efter grand prixet:

"Jeg mener det er fedt med de ekstra muligheder ved vores Viasat VIP, der gør, at man kan følge løbet fra forskellige onboard-cams på feltets biler. Det er også en god feature, at man hurtigt kan få styr på stillingen med 100% overblik.”

”Det giver en bedre oplevelse og som seer kommer vi endnu tættere på verdens mest spektakulære sportsgren."

Her fra Bil Magasinet Formel 1 glæder vi os til det nye tiltag. Et hvert tiltag, der gør Formel 1-dækningen bedre bydes velkommen, og når det så bliver muligt at se løb på sin mobil eller tablet, så giver det helt nye muligheder, når moster har inviteret til kaffe og kage.

Som en lille serviceinformation kan vi oplyse, at Viaplay ikke virker i udlandet, hvilket skyldes rettigheder frem for manglende vilje til at tilbyde servicen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Havde Renault råd til at beholde Heidfeld? Mercedes som dark horse på Monza »