Singapores GP. 1 frie træning. Hamilton hurtigst

En forkortet første træning efter uheld i en af support klasserne, betød at starten på weekendens arbejde op mod Singapores Grand Prix blev meget koncentreret. Hamilton var hurtigst, men Vettel var lige i hælene på ham.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 23/9 2011 klokken 14:09

En meget snavset bane var hvad der bød Formel 1 feltet velkommen til Singapore. At der tilmed var spildt olie på banen lige inden 1. træning skulle gå i gang, gjorde ikke ligefrem tingene bedre.

Som følge af den ekstra oprydning, blev starten af 1. træning udskudt med en ½ time, men for en gang skyld, var det ikke Formel 1 feltet der fik retten til at lave om på tidsplanerne, da det efterfølgende blev meldt ud at træningen nu kun ville være på en time.

Udmelding fra Mike Gascoyne til det var: ”Vi kommer til at have et presset program.”

Den snævre bane kombineret med megen snavs, gjorde, især den første del af træningen, meget svær og flere måtte da også se sig selv i en racer der pegede den modsatte vej end forventet.

Lewis Hamilton endte som hurtigste mand med sin McLaren, dog tæt forfulgt af de to Red Bull kørere, der igen viste at Red Bull er med helt fremme hvor det er rigtigt sjovt.

Flere var ude og snitte vægen og flere lavede skader på deres racere, men det var først da Felipe Massa slog noget af kurben, der kom et rødt flag ud.

Tidligere kolliderede mark Webber med Timo Glock, da Red Bull køreren mistede tålmodigheden med Virgin køreren og forsøgte sig med en overhaling et sted hvor der bare ikke var plads.

Ferrari havde problemer med begge biler, især Alonsos, som måtte finde sig i at sidde en del i pitten. Til trods for dette, lykkedes det faktisk for spanieren at kører den 4. hurtigste tid, der dog var et sekund langsommere end Hamiltons bedste tid.

Første træning viser dog næppe meget om det reelle styrkeforhold, hvorfor det bliver langt mere interessant at følge med i anden træning.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Turbeskrivelse fra Monza - løbsdagen Singapores GP. 2. Frie træning. Vettel hurtigst »