Singapores GP – Dagen Derpå

Sæsonens 14. grand prix i Singapore kunne bedst betegnes som The Vettel Show. En flot pole position blev vekslet til et løb, der blev ført fra start til slut. Kun resultatmæssigt sort uheld forhindrede Vettels andet mesterskab i går. Velkommen til Dagen Derpå.

Sebastian Vettel . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 26/9 2011 klokken 13:09

Løbet i Singapore er specielt på mere end en måde. Løbet blev det første natløb i Formel 1, da det kom på kalenderen i 2008. Kontrakten varer fem år, og til næste år begynder det sidste løb i 2012, og noget overraskende ser det ikke ud til, at arrangørerne ønsker en fornyelse af kontrakten.

Det kan man måske undre sig over, men respekt til arrangørerne for ikke at ville have Formel 1 for hver en pris. Løbet lider også stadig lidt af Crashgate fra 2008, det er ufatteligt varmt og fugtigt, der er garanti for safetycar-perioder og et løb, der nærmer sig de to timer.

Samtidig er løbet så specielt, at selv om der lokalt køres efter Singapores tid, så fungerer det hele efter europæisk tid. Arbejde om natten og sove om dagen, men det gælder også kun for en uge.

Vitaly Petrov tog allerede afsted mandagen før løbet for, at kroppen kunne få lidt tid til at akklimatisere sig til det varme fugtige vejr.

Jenson Button
Copyright McLaren Media


Michael Schumacher køler sig
Copyright Mercedes GP


Paul di Resta
Copyright Force India


Weekenden er speciel ved at den normale tidsplan skylles ud i toilettet. Første træning køres i dagslys, anden træning er i mørke. Tredje træning afvikles også i mørke og kvalifikationen afvikles først på det tidspunkt løbet slutter på. Jo det er lidt specielt, men for os tv-seere gav det også en lille ændring.

Da kvalifikationen afvikles klokken 16 dansk tid, så måtte Viasat flytte kvalifikationen fra TV3 Plus (HD) til TV3 Puls. Lokalbraget mellem Brøndby og FC København blev spillet samtidig på TV3 (HD), og da fodbolden stadig har førsteprioritet måtte vi som tv-seere skifte kanal. Hurra for PIP/PAP og to forskellige kanaler på skærmen på samme tid.

Netop på grund af den forskudte tidsplan, så sker der ikke så mange ting på banen. Hvis man var på banen, så kunne man opleve koncerter i Singapore som f.eks. Taio Cruz og Ludacris. Skulle man have en grund til at tage til Indien udover Formel 1-løbet, så kommer Metallica og optræder.

Nico Hulkenberg
Copyright Force India


Kingfisher-pigerne
Copyright Force India


Miss Universe 2011 på besøg hos Ferrari
Copyright Ferrari Media


Søndag morgen lokal tid sendte Team Lotus en presssemeddelelse ud. Team Lotus har forlænget motoraftalen med Renault Sport F1 med endnu et år, og samtidig skal holdet køre med Red Bull Racings KERS i 2012.

Man kan smile lidt af den aftale, når man tænker på de problemer Red Bull selv har med deres KERS.

Man har kunne læse om fredagens frie træninger og lidt om kvalifikationen på BMF1. Lørdagens tredje træning glippede desværre, men en fornøjelse at se Michael Schumacher smide håndtegn efter Pastor Maldonado, da venezuleaneren kom i vejen på en af de hurtige træningsomgange.

Christian Bakkerud hyldest hos HRT
Copyright Motioncompany


Lewis Hamiltons hyldest til Christian Bakkerud og Martin Hines
Screengrab


Det er nok gået de færreste forbi, at vi desværre mistede Christian Bakkerud i et biluheld søndag den 11. september. Han blev begravet i torsdags, hvor der både var danske og udenlandske deltagere. Desværre var det ikke alle, der kunne komme.

Hispania Racing styres af Colin Kolles, og han er Christians tidligere arbejdsgiver. Han forsynede de to Hispania-racere med hyldesten ’Christian – Always with us’, og søndag lavede Lewis Hamilton en hyldest til sin ven og tidligere holdkammerat Christian Bakkerud og en anden tidligere ven, Martin Hines, der også døde fornyligt.

Top 3 i kvalifikationen
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Starten på Singapores GP 2011
Copyright Pirelli


Starten på Singapores GP 2011
Copyright Pirelli


Løbet søndag kan du også læse om her på BMF1 ved at følge linket til højre for denne nyhed. Skal man kort beskrive løbet, så var det Vettel dominans foran en spændende kamp om andenpladsen, problemer med trafikken, Hamilton vs. Massa version 23, Michael Schumachers påkørsel af Sergio Perez, de sædvanlige sikkerhedsbilperioder og Jenson Button der igen får det optimale ud af sin McLaren.

Fakta blev, at Sebastian Vettel tog det ternede flag efter de 61 omgange. Jenson Buttons andenplads gjorde, at den tyske verdensmester blev snydt for mesterskab nummer to med kun et point. Button er nu eneste kører, der stadig har en chance, men den har han reelt ikke.

Det kræver fem sejre og fem DNFs til Sebastian Vettel. Den tror ingen på, så her fra BMF1 tør vi godt ønske Sebastian Vettel tillykke med mesterskab nummer to og en ny rekord i yngste dobbeltverdensmester i historien.

Sebastien Buemi kørte sit løb nummer 50 i Singapore
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Sergio Perez
Copyright Sauber Motorsport


Flying Liuzzi
Copyright Motioncompany


Sebastian Vettels sejr var flot, og man må tage hatten af for ham for stadig at kunne motivere sig til at køre resten af løbene. Jenson Button må være den nye nummer et hos McLaren, selv om begge kørere stadig har førstekørerstatus, så laver Hamilton så mange fejl. Man vidste bare, at det ville gå galt med Felipe Massa, og jeg tror ikke det er sidste gang de to støder sammen i de resterende fem løb.

Sebastian Vettel er stadig flyvende
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Podiet i Singapore
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Red Bull Racing vinderbillede
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Som altid afslutter vi Dagen Derpå med den subjektive Hot & Not Top 3. Er du ikke enig, så er du velkommen til at benytte kommentarfeltet under denne nyhed til at komme med dit bud.

Hot Top 3:

1. Sebastian Vettel – For at holde legestue i Singapores oplyste mørke

2. Jenson Button – For at være den eneste reelle udfordrer til Sebastian Vettel

3. Felipe Massa – For hans kommentar ’I wanna punch him’ i Ferrari-radioen efter sammenstødet med Lewis Hamilton

Sebastien Buemi kørte sit løb nummer 50 i Singapore
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Felipe Massa hilser på sin måske kommende afløser hos Ferrari
Copyright Sauber Motorsport


Fernando Alonso med den gyldne hjelm.
Copyright Ferrari Media


Not Top 3:

1. Lotus Renault GP – Flot kørsel på Spa og Monza. I Singapore var holdet ingen steder og de nye opdateringer måtte pilles af, da bilerne overophedede.

2. Lewis Hamilton – Ingen kan være i tvivl om at Hamilton altid er underholdende at se på banen og i tv, men nu må de mange sammenstød med andre kørere snart holde op. Det var tæt på lørdag, men søndag gjorde Lewis arbejdet færdigt.

3. Turn 10 chikanen -Det kan godt være, at den giver fotograferne mulighed for nogle spektakulære billeder, men det kan ikke være meningen, at en lille fejltagelse skal ende i muren, som Kobayashi gjorde i Q2 lørdag.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Belgiens GP – 3. frie træning Koreas GP: Løbet – Live »