• Forside

Højt humør hos Renault

Fernando Alonso og Giancarlo Fisichella sørgede med 1. og 2. pladsen i kvalifikationen for, at Renault har det bedst tænkelige udgangspunkt for søndagens spanske Grand Prix.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 13/5 2006 klokken 21:05

Man kan ikke bebrejde Renault-lejren for at udstråle tilfredshed med dagens resultat af kvalifikationen til Spaniens Grand Prix. Det er første gang siden Kinas Grand Prix i 2005, at holdet tager første række, og taget Renaults gode starter i betragtning, så er det sandsynligt at det holder gennem første sving.

Holdet forventer, at løbet i højt grad vil blive afgjort af dækkenes evne til at udholde det store slid, som Circuit de Catalunya er berygtet for – et slid der i høj grad skyldes de hurtige sving.

Her følger de vigtigste udtalelser, som vi har modtaget fra holdet.


Fernando Alonso under kvalifikationen.

Fernando Alonso (Pole position, 1:14.648):

"Jeg tror ikke engang 66 omgange i morgen vil være nok for mig til at nyde dette løb, fordi det er en ren fornøjelse at køre her i Barcelona foran mit folk. Det er fantastisk at være på pole, fordi tiderne har været meget tætte hele vejen gennem træningen, sikkert fordi vi tester meget på banen, og vi forventede, at kvalifikationen ville være svær.

Ren faktisk var vi mere nervøse for Q2 (anden udskilning, red.) end Q3 (super pole, red.) inden sessionen startede. Men som på Nürburgring var vi ikke så stærke i anden del og fandt så noget ekstra i den tredje del, så jeg er virkelig glad for at tage min anden pole i træk.

Med hensyn til løbet i morgen, så er det klart at efter Renaulterne, så er Ferrari og specielt Michael stærke. Indtil nu har mit dårligste resultat i fem løb været en andenplads, og hvis vi kan fortsætte denne regelmæssighed, så vil det være godt for mesterskabet. Men vi vil starte løbet med den overbevisning, at sejren er mulig."


Giancarlo Fisichella i Spanien.

Giancarlo Fisichella (2. plads, 1:14.709):

"Det er godt at være i anden position efter et par for mig svære kvalifikationer i de sidste løb. Renaultens ydelse have været meget god her gennem alle vintertestene, og vi forventede at være konkurrencedygtige på denne bane.

At tage den forreste række er et fantatisk resultat, og vi er optimistiske for, at vi har en god pakke ikke bare i kvalifikationen men også til løbet. Jeg sagde ved de seneste løb, at jeg kunne have kæmpet med om podiet, hvis min kvalifikationsposition havde være bedre, og jeg synes, jeg bevidste det i dag.

Der bliver en hård kamp for os med Ferrari i morgen eftermiddag, og ligeledes mellem dækproducenterne. Jeg glæder mig til et fantastisk løb.


Fisichella og Alonso fejrer første række ved Spaniens Grand Prix 2006