Koreas GP: 1. frie træning. Schumi hurtigst

Regn, regn og lidt mere regn. Det var mere vejrgudernes kunnen og ikke Formel1 kørernes vi fik at se under denne 1. frie træning på Yeongam banen i Korea. Man kan ikke lige frem påstå, at de få fremmødte fans fik særlig meget ”value for money” i dag.

. Copyright Mercedes GP

Af: Lea Petersen (2) (lap_old@bmf1.dk) d. 14/10 2011 klokken 04:10

Det har regnet en hel del denne fredag i Korea, så 1. frie træning blev en våd en af slagsen. Dog var det meste af regnen allerede faldet inden løbet, men der var stadig en hel masse vand på banen og i luften, hvilket uden tvivl også betød noget for omgangstiderne. Oven i det våde vejr, var det heller ikke den varmeste træningsdag vi har set. Termometeret kom ikke meget over de 18 grader. Vi har i hvert fald ikke set det hurtigste racerne kan præstere på denne bane endnu (men det plejer nu heller ikke at være tilfældet efter 1. frie træning, så ikke meget nyt under solen/regnvejrsskyen).

Korea International

DRS zonen er i denne weekend placeret på en lidt mærkelig måde på langsiden fra svig 2 og 3. Det mærkelige ved placeringen er, at det først er fra midten af langsiden, at man må aktivere systemet.

Den første del af træningen foregik sådan set i pitten. Der var i hvert fald mere hyggesnak og mindre kørsel på skemaet det første lange stykke tid af denne 1. frie træning på Yeongam banen.

Lewis Hamilton Copyright McLaren Media

41:37 blev tiden, hvor vi endelig fik nogle racere på banen, som ikke bare skulle ud på en installations omgang. Hamilton var første mand, som var ude og fik klemt nogle omgange ud af sin MP4-26 racer. Det var tydeligt at se, at især kørerne fra top holdene ikke havde særlig travlt med at komme på banen.

Vi så ikke nogen egentlige uheld, men en del afkørsler og udsving på den meget regnvåde bane. Det handlede tydeligvis mere om at holde styr på bilen, end at køre nogle hurtige tider hjem.

Det ville være synd at sige, at vi efter denne trænings session har fået en egentlig indikation på, hvad vi har i vente til denne weekend, med mindre det naturligvis bliver ved med at sile ned. Det viser top ti da også med al tydelighed. Nogle af kørerne – herunder Massa, Alonso, Senna, Petrov, Kovalainen og Button - valgte endda slet ikke at komme på banen og sætte en tid.

Top ti efter denne 1. frie træning af Koreas GP ser derfor således ud: Schumi, Vettel, Di Resta, Sutil, Buemi, Kobayashi, Hamilton, Rosberg, Perez, Webber.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Japans GP – Galleri Koreas GP. 2. frie træning »