Koreas GP – Dagen Derpå

Koreas Grand Prix blev afviklet i går, og det blev med Sebastian Vettel som den sædvanlige sejrsherre. Den unge tysker har et problem for vinder han mere i år, så løber han tør for fingre, når han skal illustrere antallet af sejre. Velkommen til Dagen Derpå.

Sebastian Vettel tog sejr nummer 10 i år . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 17/10 2011 klokken 14:10

Det skulle have været weekenden, hvor Sebastian Vettel fik den modstand, der har været lagt op til til de sidste par løb. Det startede også lovende med et par hurtigere McLaren-racere, og i kvalifikationen blev Red Bulls dominans endelig brudt.

En dominans, der hvis man ser bort fra Brasiliens optørrende kvalifikation sidste år, strækker helt tilbage til Japans Grand Prix Nu stod der i stedet Lewis Hamilton øverst på kvalifikationen, og det gav forhåbninger om, at McLaren kunne være med i kampen om sejren.

Hvad er nu den af? Der var ikke en Red Bull på pole i Korea
Copyright Pirelli


Sebastian Vettels sorte hjelm bærer to stjerner for at markere de to VM-titler.
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Vettel er stadig flyvende
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


En overlegen Sebastian Vettel fik dog hurtigt gjort det til skamme, da han overhalede englænderen, og aldrig kom under pres igen. Så sikker var den nykårede verdensmester, at han bankede den hurtigste omgang i løbet af på sidste omgang. Selv Michael Schumacher gjorde ikke den slags i hans storhedstid.

I stedet blev det til en god kamp, hvor Mark Webber kæmpede længe med de to McLaren-kørere. Først Jenson Button, siden Lewis Hamilton, som det faktisk lykkedes ham at overhale, men andenpladsen varede kun en halv langside.

Til gengæld varer glæden over den lange duel noget længere tid. Jeg havde fornøjelsen af at overvære løbet inde hos Viasat, og der var god begejstring over specielt den duel sidst i løbet. Løbet havde dog nok set anderledes ud, hvis det ikke havde for sikkerhedsbilens kommen på banen, da den russiske kører løb tør for bremsebar asfalt og torpederede Michael Schumachers Mercedes.

Nico Rosberg foran de to Ferrarier. En position han ikke kunne holde.
Copyright Mercedes GP


Michael Schumachers ødelagte Mercedes
Copyright Mercedes GP


Lewis Hamilton sloges længe med Mark Webber
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Det var dog langt fra en sprudlende Lewis Hamilton vi så på podiet efter løbet på trods af, at han havde taget det bedste resultat i flere måneder. Sebastian Vettel var dog jublende glad, og med Mark Webbers tredjeplads sikrede Red Bull Racing sig konstruktørmesterskabet.

De var tæt på fuldt hus, men det spolerede Lewis Hamilton. Længere nede i feltet var der dog gode kampe, og det bragte smil på læberne, da Felipe Massa kæmpede sig forbi Nico Rosberg, der kom så langt ud, at Fernando Alonso også kom forbi. Sidst i løbet havde vi næsten en firkamp om andenpladsen, men DRS-zonen var for kort til at gøre den helt store forskel.

Sebastian Vettel med den berømte finger
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Red Bull tog konstruktørmesterskabet
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Sebastian Vettel
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


De to Toro Rosso-kørere gjorde det også godt, men de har også fået fornyet modstand med ankomsten af tredjekører Jean-Eric Vergne. Jaime Alguersuari måtte sidde første træning over, imens franskmanden der blev nummer to i WSR-serien for det hold Kevin Magnussen skal køre for i 2012, fik sin debut som fredagstester.

Heikki Kovalainen gjorde det godt i Team Lotus-raceren, og han endte imponerende nok med at slutte foran de to Sauber-racere, der må betegnes som løbets største skuffelse. 14. pladsen som Kovalainen sikrede kan blive guld værd for Team Lotus. Den placering er nemlig den, der holder Team Lotus som det 10. bedste team i Formel 1, og dermed får de del i de mange tv-penge efter sæsonen.

Jean-Eric Vergne
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Narain Karthikeyan og Karun Chandhok
Copyright Motion-Company


Lewis Hamilton
Copyright Pirelli


Jeg slutter denne Dagen Derpå med min egen personlige og meget subjektive Hot- og Not-liste.

Hot Top 3

1. Sebastian Vettel – Man har ikke behov for pole position, når man kører som den dobbelte verdensmester gør i øjeblikket.

2. Mark Webber – Duellerne med Jenson Button og specielt den sidste med Lewis Hamilton sikrer ham placeringen.

3. Felipe Massa- Ofte udskældt og regnes ikke for andet end andenkører hos Ferrari, men den brasilianske kører er ved at komme tilbage til den sjovere del af feltet.
Mexico vs Brasilien
Copyright Pirelli


Billedet viser tydeligt, at der ikke er den store opbakning til løbet i Korea
Copyright Force India


Alguersuari fik spærret for Vettel under kvalifkationen
Copyright Pirelli


Not Top 3

1. Yeongam – Sur smiley til Korean International Circuit. Der er ikke sket meget i det sidste år. Således ville de danske sundhedsmyndigheder have lukket banen, hvis de var kommet forbi. Der var rådne madrester i køleskabene fra sidste års grand prix.

2. Sauber skuffede – Hvis man gerne vil kæmpe med oppe i midterfeltet, så skal man ikke slås med Team Lotus om at blive dårligste team og tabe.

3. Banens layout – Man kan sige meget om Hermann Tilkes baner, men specielt spændende bliver de ikke at se race på.

Peter Sauber fyldte 68 dagen før første træning
Copyright Sauber Motorsport


Bruno Senna fyldte 28 år i Korea
Copyright Lotus Renault GP


Felipe Massa kørte sit grand prix nummer 150
Copyright Ferrari Media


Jeg lukker denne Dagen Derpå med en lille Red Bull-godbid. En gennemgang af den indiske Buddh-bane, der skal køres på om to uger.


Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettels ego Deadline forlænget »