Lotus og Renault enige om navne

Det er nu lykkedes for de nuværende Lotus og Renault hold, at opnå enighed omkring deres navne, hvor begge ville bruge Lotus navnet som deres primære navn, hvilket betyder at Renault vil blive til Lotus og Lotus bliver til Cataham.

Team Lotus . Copyright Team Lotus

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 24/10 2011 klokken 10:10

Lotus navnet var ude af Formel 1 i en årrække, efter fabriksholdet trak sig som følge af økonomiske vanskeligheder tilbage i 1994, kom tilbage som et af de nye hold, da Lotus Cosworth holdet blev dannet op til 2010 sæsonen.

Allerede op til denne sæson, kom der så tvivl om hvem der havde retten til navnet, hvorefter der pludselig var to hold der kaldte sig Lotus på gridden.

Vitaly Petrov Copyright Lotus Renault GP

For at gøre forvirringen komplet, havde Lotus Cosworth holdet skiftet deres Cosworth motorer ud med motorer fra Renault, så både det gamle Renault hold og Lotus holdet var Lotus Renault hold, dog med de grønne Lotuser anført som Team Lotus.

Renault holdet valgte samtidig at ændre bemaling, så de fik de klassiske Lotus farver der prydede de cigaret sponsorerede Lotuser tilbage i 90erne med John Player som sponsor.

Heikki Kovalainen med tydelig Caterham på siden Copyright Michael Ewert

Nu er de to hold dog blevet enige om, at det gamle Renault hold bliver til Lotus, mens Lotus holdet bliver til Caterham, der bygger de originale Lotus 7 biler. Cataham er allerede påført som hovedsponsor for det grønne Lotus hold.

Navneskiftet vil blive indført over vinteren.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Koreas GP – Fra en helt anden side Grosjean tilbage i Formel 1 »