McLaren-Honda i fremtiden

Et spændende rygte, der kan læses på en tysk hjemmeside, antyder at McLaren og Honda vil genforene deres kræfter i fremtiden. Årsagen hedder Mercedes og et nyt motorreglement til 2014-sæsonen. Interessant siger BMF1.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 19/11 2011 klokken 19:11

Et rygte, der meget vel kan være mere end et gran af sandhed i, kan læses på det tyske bilblad ’Auto Motor und Sport’s hjemmeside.

Her står der at læse at Honda overvejer at returnere til den sport de sagde farvel til i 2008, og genoptage det succesfulde samarbejde med McLaren, som stoppede efter 1992-sæsonen.

McLaren-Honda kombinationen bød på fire verdensmesterskaber i træk (Senna 1988, 1990 og 1991 og Prost 1989) og sejre i alle fem sæsoner som de var sammen.

Skal Jenson Button køre med Honda-motorer på ny
Copyright McLaren Media


Det er en rekordliste, som er bedre end McLaren/Mercedes-kombinationen, der kun har givet tre verdensmesterskaber.

Den primære årsag til Honda-spekulationer skal findes hos Mercedes, der har deres eget hold i Formel 1. Da Mercedes GP blev etableret var McLaren stadig under kontrakt som fabrikshold, men fra 2013 overgår McLaren til at være et kundehold, der skal betale for deres motorer.

Samtidig kommer der et nyt motorreglement til 2014-sæsonen, hvilket giver alle motorfabrikanter de samme forudsætninger for at bygge en ny motor. Og dog alligevel ikke for i den amerikanske IndyCar-serie kommer der allerede næste år et motorreglement, der på papiret lidt ligner det kommende i Formel 1.

Der er selvfølgelig forskelle, men det kan give Honda noget erfaring, og dermed gøre det mindre investeringsomkostningsfuld, da man måske kan trække på erfaringerne fra USA i udviklingen af den nye motor.

Bliver Jenson Button forenet med Honda i 2014?
Copyright Honda Racing F1


I artiklen kan man læse:

”Chancerne er gode for, med introduktionen af Turbo V6 i 2014, at Honda vil fejre et comeback med McLaren.”

Kædet sammen med udtalelsen fra en Honda talsmand, lyder det rigtig spændende:

”En seniormanager sagde på Suzuka, at Honda teknisk er klar til at vende tilbage med en Turbo V6 fra 2014. Der mangler kun det grønne lys fra bestyrelsen.”

Et absolut spændende rygte, der bare med Hondas interesse i at vende tilbage til Formel 1 lyder godt.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Familien blokerer Ferrari-skifte Fremtidens Formel 1-bil? »