D’Ambrosio sikker på F1-sæde i 2012 – siger han

Selvom Jerome d’Ambrosios sæde er blevet besat af en ny mand hos Virgin for den kommende sæson, føler belgieren sig alligevel helt sikker på, at han også optræder som Formel 1-kører i næste sæson.

Jerome d'Ambrosio . Copyright Marusia Virgin Racing

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 14/12 2011 klokken 14:12

Den nu forhenværende Virgin-kører, Jerome d’Ambrosio, føler sig helt sikker på, at han også vil være til start i et fast sæde i 2012-udgaven af Formel 1-feltet. Indtil videre må belgieren dog stille på det lokale Jobcenter, idet hans hidtidige sæde blev givet væk til den 21-årige GP2-kører, franskmanden Charles Pic.

For udenforstående synes d’Ambrosios muligheder dog noget begrænsede, især efter at begge pladser hos Renault blev taget af henholdsvis Romain Grosjean og eksverdensmesteren Kimi Räikkönen. Retfærdigvis skal nævnes, at d'Ambrosio til avisen ”La Derniere Heure” udtaler, at Renault aldrig været inde i billedet for ham.

"For mig har intet ændret sig siden Brasilien," siger d'Ambrosio. "Ikke engang efter kontraktunderskrivelsen med Romain Grosjean hos Lotus Renault, da det aldrig har været aktuelt for mig. På én eller anden måde, vil jeg være i F1 i 2012. Og en reservekørerrolle er ikke prioriteret i øjeblikket."

Jerome d'Ambrosio. Copyright Pirelli

Rapporter siger, at HRT, Caterham og Williams er i kikkerten hos d’Ambrosios management, og manager Benjamin Mignot har da også store forventninger til, at hans kører vil være på gridden i 2012.

"Lige nu er vi stadig i forhandlinger med tre af de fem hold, der har pladser i 2012," siger Mignot. "For at være helt ærlig, så har vi indtil nu været i stand til at rejse et betragteligt beløb til en meget konsistent kører, der samtidig også er i stand til at udvikle på en bil – det handler jo ikke kun om penge.”

”Jeg får opringninger hver dag, men intet (kørermarkedet, red.) bevæger sig inden de kommende helligdage. Og selv om det så gjorde, så er der tredjekørersæder, hvor man endda kører på fredagen op til et grand prix."

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Er Vijay Mallya færdig i Formel 1? J. J. Lehto idømt fængselsstraf »