• Forside

Yamamoto på vej til Super Aguri

Efter Yuji Ides tidlige exit fra Super Aguri, overtog teamets fredagskører Franck Montagny sædet, men franskmanden skal ingenlunde vide sig sikker i positionen som 2. kører. Ifølge forlydender er japaneren Sakon Yamamoto nu på vej ind i varmen.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 17/5 2006 klokken 11:05

Monacos Grand Prix kan meget vel blive Franck Montagnys foreløbigt sidste optræden i et Formel 1 løb, idet forlydender nu lader vide, at teamejer Aguri Suzuki er i forhandlinger med Formel Nippon køreren Sakon Yamamoto.

Montagny var ellers indtil videre blevet lovet køretid i det netop overståede Spanske Grand Prix, hvor franskmanden udgik 56. omgang med tekniske problemer, samt i det kommende Monacos Grand Prix.

Suzuki har ellers hidtil benægtet, at der har været forhandlinger i gang, men nu indrømmer japaneren, at noget er i gære.


Sakon Yamamoto bliver efter al sandsynlighed næste japaner hos Super Aguri F1. Her med Takuma Sato bag rattet.

”Jeg er interesseret i Sakon Yamamoto,” udtaler Suzuki til magasinet ’Motorsport Aktuell’.”

Kilder oplyser, at japaneren er under et stærkt pres fra sponsorside for at hyre endnu en japaner til sæde nr. 2. Super Aguris første sæde er i øjeblikket tilpasset tidligere BAR-Honda kører Takuma Sato.

Yamamoto, der oprindeligt allerede var linket sammen med Super Aguri i vinter, kørte i sidste sæson fredagstest for Jordan på Suzuka banen i Japan. Her var japaneren hurtigere end både Narain Karthikeyan og Tiago Monteiro fra samme team.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.