• Forside

Frank Williams: Tag den med ro Senna

Bruno Senna, der fører det britiske F3 mesterskab foran blandt andre Christian Bakkerud får nu et velment råd på vejen af Sir Frank Williams. Forhast dig ikke lyder rådet.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 18/5 2006 klokken 14:05

Sir Frank Williams mener ikke, at man skal forhaste en Formel 1 debut til den unge Bruno Senna, der er nevø til afdøde Ayrton Senna. Flere rygter sætter Bruno Senna i forbindelse med en Formel 1 debut hos Scuderia Toro Rosso, som Gerhard Berger ejer en del af.

At der er et stort spring fra F3 til Formel 1 har mange kørere måtte sande. Takuma Sato kom fra den britiske F3 serie og hvordan er det lige gået ham generelt set. Det er en stor risiko at tage springet fra de korte F3 løb til de lange Formel 1 løb, hvor de fysiske strabadser er så meget voldsommere end de er i F3.

Skulle en Formel 1 debut komme på tale, så er et sæde i et af de mindre teams bedre end at blive kastet for løverne hos et team som McLaren.

”Hvis han lå og kørte rundt bagerst i feltet i en Midland bil i et års tid, så vil man måske give ham chancen, hvis man tror han er bedre end bilen.”

Der er nok ingen tvivl om at navnet Senna snart vil være at finde i Formel 1, men det er nok meget klogt for Bruno Senna, at tilbringe et år i en mindre serie, hvor han kan lære at tøjle de noget kraftigere biler. Som for eksempel i GP2.