Caterham CT01

Den nye Caterham er den første 2012-Formel 1 der er blevet vist til offentligheden. Det skete officielt i dag, selvom det ved et uheld skete i går. Mere om raceren, med billeder, her.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 26/1 2012 klokken 15:01

Ferrari har sagt at deres 2012-model bliver grim. Da man så det første billede af Caterhams nye model, var reaktionen at den er grim.

Meget tyder dog på at vi skal vende os til at se racerne se således ud, da det er regelkravet om en lavere næse der via vindtunnellen forvandles til dette ”bump” som gør raceren mindre køn at se på.

CT 01 Præsentation. Copyright Caterham F1

Derudover kan man se at udstødningen blæser ud højere oppe end tidligere, i stil med det vi har hørt at Ferrari vil lave, og som det forventes at McLaren og Red Bull også vil præsentere.

Bagenden af motorcoveret har fået den store åbning som vi så på Red Bulls RB7 sidste år, igen noget som der går formodninger om at Ferrari også kommer med.

Caterhams Mike Gascoyne er svært tilfreds med at Blown air diffuseren er blevet forbudt i år, da det er et sted Caterham har haltet langt bagefter de andre, og forbuddet kommer som en velkommen gave til holdets ambitioner.

CT 01 Præsentation. Copyright Caterham F1

Nyt for Caterham er også at den har fået KERS-enheden fra Red Bull. Heikki Kovalainen har hele tiden ment at den manglende KERS i racerne har kostet dem i omegnen af 4 tiendele pr. omgang, så igen noget der giver håb om bedre præstationer.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Pirelli benægter Petrov Her kan du se McLarens præsentation »